HAON Sziréna

2012.08.27. 15:51

Iskolába készülnek a szakáli gyerekek

Körösszakál - Szeptemberben elkezdődhet az oktatás a Bedő, Körösnagyharsány és Körösszakál önkormányzatai által Körösszakálban iskolatársulásban működtetett román-magyar kéttannyelvű oktatási intézményben - legalábbis most ez látszik.

Körösszakál - Szeptemberben elkezdődhet az oktatás a Bedő, Körösnagyharsány és Körösszakál önkormányzatai által Körösszakálban iskolatársulásban működtetett román-magyar kéttannyelvű oktatási intézményben - legalábbis most ez látszik. Ehhez azonban szükséges, hogy az önkormányzat e héten lejáró hitelszerződését meghosszabbítsa a bank december 31-ig, mert mint ahogy Samók Gyula polgármester fogalmazott, továbbra sem tudni, ki és milyen forrásból egyenlíti ki az önkormányzatnak az iskola működtetése miatt hónapról hónapra gyarapodó tartozását.

Amennyiben a bank elfogadja a hosszabbítási kérelmet, talán "kihúzza" az intézmény az évet, jövőre pedig a tervek szerint átveszi az állam. Korábban már beszámoltunk róla, hogy a társulásban érintett önkormányzatok még az év elején határoztak arról, hogy a kéttannyelvű iskola működtetését átadják az országos román kisebbségi önkormányzatnak – elképzelésük szerint az adóssággal együtt, de így nem sikerült az átadás. HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!