HAON Sziréna

2012.08.22. 09:11

Jövőre is lesz karneváli Galiba

Debrecen - Félszáznál több kompzíció készült a civilek augusztus 19-i felvonulására.

Debrecen - Félszáznál több kompzíció készült a civilek augusztus 19-i felvonulására.Sírtam a látványtól, az örömtől, ahogy ez az álom megvalósult! – idézte a Galiba-fesztiválhoz kötődő meghatározó élményét Bódor Edit, a Főnix Rendezvényszervező Kft. programigazgatója, aki a virágkarnevál egészéért felelt. Az ő ötlete és szervező munkája nyomán jött létre az augusztus 19-i civil karnevál, amelyen 53 feldíszített bevásárló kocsi, babakocsi, kerekes szék és egyéb kompozíció mellett a városközpontban felvonuló gyerekcsoportok (köztük autisták, betegségekkel, fogyatékkal élők) üzenték, hogy magukénak érzik, részesei akarnak lenni a híres debreceni virágkarneválnak.

A Napló kérésére tett rövid, szubjektív értékelés során Bódor Edit említést tett a Debrecen hangja kezdeményezés sikeréről is, melynek szintén az a lényege, hogy a színpadon debreceniek énekelnek és a hallgatóság az osztálytársnak, tanítványak, szomszédnak, rokonnak tapsol, illetve választja ki a leginkább tetsző hangot.

Nem utolsó sorban örömét fejezte ki amiatt is, hogy a virágkarenvál zsűrije értékelte azt a szellemiséget, amit a három város (Debrecen, Cegléd, Balatonfüred) közös kocsija jelenített meg: a kultúra híd a városok között! Kérdésünke azt mondta, Galiba-fesztivál jövőre is lesz.

HBN

 

A képsorokért kattintson a képekre!

Tűzijáték Debrecenben

 

Virágkarneváli felvonulás este

 

Virágkocsik a Nagyerdei Stadionban

Debreceni Virágkarnevál 5.

 

Debreceni Virágkarnevál 4.

 

Debreceni Virágkarnevál 3.

Debreceni Virágkarnevál 2.

 

Debreceni Virágkarnevál 1.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!