HAON Sziréna

2012.09.03. 12:42

Fekete Csabánál markánsabb rendőri vezetőt akartak

Debrecen - Bár – miként az a rendőrség csúcsán évek óta bevett szokás – senki sem indokolta meg, hogy miért kellett távoznia a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság éléről Fekete Csabának, értesüléseink alapján valószínű, hogy a dandártábornok vezetői adottságai bizonyultak kevésnek.

Debrecen - Bár – miként az a rendőrség csúcsán évek óta bevett szokás – senki sem indokolta meg, hogy miért kellett távoznia a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság éléről Fekete Csabának, értesüléseink alapján valószínű, hogy a dandártábornok vezetői adottságai bizonyultak kevésnek.Információink szerint a 2007 őszén megyénkbe érkezett parancsnok elmozdítására a Fidesz-KDNP választási győzelmét követően, 2010-ben már volt kísérlet, miután politikai körökben is nyilvánvalóvá lett: markáns elődeivel, Sutka Sándorral vagy Halmosi Zsolttal összehasonlítva Fekete elfogadottsága halovány mind a rendőrség, mind a helyi elit berkeiben.

Tegyük hozzá: bár szakmai hozzáértése sosem kérdőjeleződött meg, a főkapitány a médiában sem tudta jól „eladni” a rendőrséget, így saját imázsa sem létezett. Bár két évvel ezelőtt végül nem váltották le, úgy tudjuk, Fekete Csaba onnantól kezdve tapogatózott, miként folytathatná pályafutását ismét Budapesten, de legalábbis közelebb a fővároshoz (mondják, valójában sosem érezte magát otthonosan itt, a keleti végen). Ha így vesszük, szeptember elsejével „helyére kerül”, hiszen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti igazgatójaként, egy vezetői szinttel lentebb folytathatja karrierjét.  

Bűnügyi vonalon indult

Hétfőn megkezdte első munkanapját a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság szeptember elsejével megbízott új vezetője, dr. Gyurosovics József dandártábornok. Az 51 éves főtiszt 2005-től hét és fél évig állt a Békés megyei rendőrség élén.

Gyurosovics József több mint 30 éve tartó rendőri pályafutását szülővárosa, Baja kapitányságán kezdte 1982-ben vizsgálóként. Főnyomozó, majd alosztályvezetőből lett városi kapitány még mindig Baján. A Rendőrtiszti Főiskola bűnügyi szakos diplomája mellé Szegeden szerzett másikat a jogi egyetemen. 2002-től a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság közbiztonsági igazgatója, ebből a tisztségből nevezték ki békési főkapitánnyá. A Rendőrtiszti Főiskola címzetes főiskolai docense, rendőrségi főtanácsos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!