HAON Sziréna

2012.09.11. 16:57

Megszüntették az eljárást

Debrecen - A másodfokon eljáró Hajdú-Bihar Megyei Bíróság késve terjesztette fel a Debreceni Ítélőtáblához azt az adócsalási ügyet, amelyben már 2008-ban ítélet született, ezért a harmadfokú bíróság kedden megszüntette a T. Mariann ellen folytatólagosan elkövetett adócsalás és magánokirat-hamisítás miatt folyó eljárást.

Debrecen - A másodfokon eljáró Hajdú-Bihar Megyei Bíróság késve terjesztette fel a Debreceni Ítélőtáblához azt az adócsalási ügyet, amelyben már 2008-ban ítélet született, ezért a harmadfokú bíróság kedden megszüntette a T. Mariann ellen folytatólagosan elkövetett adócsalás és magánokirat-hamisítás miatt folyó eljárást. A vádbeli időszakban cégvezetőként dolgozó nőt korábban – nem jogerősen – a megyei bíróság bűnösnek mondta ki és 540 ezer forint pénzbüntetéssel sújtotta.

 

Fiktív számlázás

 

Fórizs Ildikó, az ítélőtábla szóvivője elmondta: a másodfokú bíróság megállapításai szerint T. Marianna olyan, tényleges gazdasági tevékenységet nem végző betéti társasággal lépett kapcsolatba, amely kizárólag fiktív számlákat állított ki. A cég a vádlott megrendelésére több visszadátumozott számlát bocsátott ki, melyeket felhasználva a nő jelentősen csökkentette kft-je társasági adóalapját és költsévetési osztalék adónem bevételét.

 

Legálisnak hitte…

 

A tényállás értelmében a vádlott egy megyei napilapban olvasott „számlagondját megoldjuk” típusú hirdetésre jelentkezve próbált meg javítani cége költségszerkezetén. Gyanúsítotti vallomásában azt mondta, nem gondolta, hogy baj lesz a számlákkal, hiszen a hirdetés legális megoldásról szólt. T. Marianna tagadta a bűncselekmények elkövetését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!