HAON Sziréna

2012.10.04. 18:17

Volán-vezér: megy? marad?

Debrecen - "A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő egyértelművé tette, hogy megválik a Volán-társaságok vezérigazgatóitól. Egyelőre mind a 24 Volán-vezérigazgató a helyén van, formálisan ugyanis a döntés joga a céges közgyűléseké" - értesült csütörtökön a Népszabadság.

Debrecen - "A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő egyértelművé tette, hogy megválik a Volán-társaságok vezérigazgatóitól. Egyelőre mind a 24 Volán-vezérigazgató a helyén van, formálisan ugyanis a döntés joga a céges közgyűléseké" - értesült csütörtökön a Népszabadság.A hír kapcsán a Napló próbálta elérni Zilahi-Sebess Gézát, a Hajdú Volán Zrt. vezérigazgatóját, de már a titkárságán fennakadtunk. A titkárnő ugyanis közölte, hogy a főnöke ebben az ügyben nem nyilatkozik. Pedig szerettük volna megtudni, hogy a Hajdú Volán elsőszámú vezetője egyike-e annak a hét vezérigazgatónak, akik a majdan összevonással létrehozott új regionális Volán-társaságokat irányítják majd.

Egyébként olyannyira nem új a gondolat, hogy hét regionális konzorciumba tömörítsék a Volán-vállalatokat, hogy a Bajnai-kormány 2009. végén, 2010. elején meg is tette az erre vonatkozó első lépéseket. A szerződéseket 2010. március 15-ig kellett volna megkötni, de a kormányváltásig erre már nem került sor. Pedig az észak-alföldi konzorciumot (melyben a Hajdú Volán, a Szabolcs Volán és a Jászkun Volán kapott helyet) éppen Zilahi-Sebess Géza vezette volna. HBN-PA 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!