HAON Sziréna

2013.01.18. 12:34

Próbára bocsátották a rablásban részt vevő lányt

Debrecen - Jogerősen két év próbára bocsátást szabott ki a másodfokon eljáró Debreceni Ítélőtábla csütörtökön arra a 17 éves lányra, aki a bíróság szerint bűnsegédként részt vett egy hajléktalan férfi 2010 szeptemberében történt bántalmazásában és kirablásában. A 17 éves vádlott gyermeket vár, ez is közrejátszott büntetése enyhítésében.

Debrecen - Jogerősen két év próbára bocsátást szabott ki a másodfokon eljáró Debreceni Ítélőtábla csütörtökön arra a 17 éves lányra, aki a bíróság szerint bűnsegédként részt vett egy hajléktalan férfi 2010 szeptemberében történt bántalmazásában és kirablásában. A 17 éves vádlott gyermeket vár, ez is közrejátszott büntetése enyhítésében. Az első fokon eljáró Debreceni Törvényszék tényállása alapján, R. Tímea és két – akkor mindössze 14 éves – fiú állami gondozottként engedély nélkül távoztak lakóotthonukból. A fiatalok az esti órákban egy Petőfi tér mögötti játszótéren vették észre társasházi lépcsősor alatt alvó áldozatukat. Az egyik fiú fejbe és mellkason rúgta a 61 éves sértettet, s társával közösen értékei átadását követelték tőle. A férfitól, akinek eltörték a bordáját, 2 ezer 800 forint értékű élelmiszert sikerült szerezniük.

A törvényszék megállapítása szerint R. Tímea jelenléte szándékerősítőleg hatott a két fiúra, akiket 3-3 évi javítóintézeti nevelésre ítéltek, s fellebbezés hiányában a büntetés jogerőssé vált. A lány 1 év 8 hónapot kapott, ami ellen ő és védője jogorvoslattal élt. Ezt az ítéletet enyhítette most a tábla próbára bocsátásra, arra is tekintettel, hogy a vádlott négy hónapos terhes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!