HAON Sziréna

2013.05.15. 13:34

Trükkös tolvajokat fogtak

Hajdúszoboszló - Kukoricavásárlás ürügyén jutottak be a trükkös tolvajok egy hajdúszoboszlói asszony házába. Majd az idős asszony figyelmét elterelve egymillió forintot tulajdonítottak el. A hajdúszoboszlói és balmazújvárosi rendőrök azonban rövid időn belül elfogták a tolvajokat.

Hajdúszoboszló - Kukoricavásárlás ürügyén jutottak be a trükkös tolvajok egy hajdúszoboszlói asszony házába. Majd az idős asszony figyelmét elterelve egymillió forintot tulajdonítottak el. A hajdúszoboszlói és balmazújvárosi rendőrök azonban rövid időn belül elfogták a tolvajokat.A 84 éves asszony a háza ablakába tette ki a hirdetést, hogy eladó kukoricája van, ez alapján kereste fel három férfi május 14-én délelőtt. A férfiak az idős sértettől tízezer forintért vásároltak a terményből, amelyért egy húszezer forintost adtak át. Miközben az asszony visszaadott, kifigyelték a pénz rejtekhelyét és később innen tulajdonították el a sértett összes megtakarított pénzét.

Az asszony a három férfi távozását követően vette észre, hogy pénzét ellopták és azonnal értesítette a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányságot, így „forrónyomon” indulhatott meg a tolvajok felkutatása.

Kevéssel a bejelentést követően – a sértett által adott rendszámtöredék és gépjárműleírás segítségével – a nagyhegyesi körzeti megbízott felfigyelt a Balmazújváros irányába tartó járműre. A trükkösök elfogásába a balmazújvárosi rendőrök is bekapcsolódtak, így a város határában a Lovarda közelében fogták el a három férfit, akik az autójukat hátrahagyva, futva próbáltak elmenekülni az egyenruhások elől. Egyikük egy bokros részen megpróbálta elrejteni az eltulajdonított pénzt, de a rendőrök megtalálták.

Az elfogott L. János 45 éves és L. Krisztián 31 éves sajókazai, valamint H. Elek 41 éves sajóbábonyi lakost a járőrök előállították a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként kihallgatták őket a nyomozók. Az őrizetbe vett gyanúsítottakkal szemben lopás bűntett elkövetésnek megalapozott gyanúja miatt az eljárást a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság folytatja le és előterjesztést tesznek előzetes letartóztatásuk indítványozására.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!