Bulvár-celeb

2024.05.23. 09:06

Ökumenikus Segélyszervezet: egyetlen hívással is segíthetünk a rászoruló gyerekeken

3000 gyermek egész éves támogatására gyűjt pénzadományt az Ökumenikus Segélyszervezet.

MW

Fotó: Szikora Zsombor

Budapesti élménynapot szervezett intézményeiből és azok látóköréből meghívott rászoruló gyermekeknek az Ökumenikus Segélyszervezet. 

A Várkert Bazár Ybl6 Művészeti Termében tartott elő-gyereknapon meglepetésként Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó, Katus Attila sportaerobik világbajnok és Mezei Léda színésznő, a segélyszervezet önkéntesei és Gáncs Kristóf kommunikációs igazgató fogadták az osztálynyi gyermeket. 

Az élménydélután folyamán kreatív csoportfoglalkozások, játékos sorversenyek, izgalmas feladatok és egy gazdag ebéd is része volt a tartalmas programnak.

Sok-sok játékkal kedveskedtek a gyerekeknek, akiken akár egyetlen hívással mi is segíthetünk
Fotó: Szikora Zsombor

A gyerekeket a rendezvényen köszöntő Gáncs Kristóf elmondta, hogy Kapaszkodó gyermekfejlesztő programja keretében központjaiban összesen több mint 3000 nehéz körülmények között élő gyermekkel foglalkozik rendszeresen az Ökumenikus Segélyszervezet. 

Olyan gyerekekkel, akik a segélyszervezet támogatása nélkül nem indulhatnának társaikkal egyenlő esélyekkel az életben. Gyerekekkel, akiknek nem lennének meg a szükséges eszközeik a tanuláshoz; akik nem járhatnának az iskolán kívüli korrepetálásra, fejlesztő foglalkozásokra. Gyerekekkel, akik soha nem élhetnék meg a felhőtlen nyári táborozás varázslatos élményét. 

„Egy gyermek egész életét, sorsát meghatározhatja az, hogy milyen kapaszkodókat kap meg gyermekkorában, és melyek azok a kapaszkodók, amelyek önhibáján kívül hiányoznak. Kevesebb kapaszkodó, kevesebb esélyt jelent a célok megvalósítására. Idén is azért indítottuk el tavaszi adománygyűjtésünket, hogy hátrányos helyzetű gyermekek ezreinek tudjunk segítséget – kapaszkodót – nyújtani a felzárkózáshoz. 

A beérkező adományokból, az egész évben biztosított rendszeres fejlesztő foglalkozások mellett élményprogramokat, közösségi alkalmakat és nyári gyermektáborokat is tudunk finanszírozni. Ezek olyan soha vissza nem térő, illetve meghatározó pillanatok, amelyek nélkül nem lehet teljes a gyermekkor. 

Arra kérünk mindenkit, hogy lehetősége szerint csatlakozzon a rászoruló gyermekekért indított összefogáshoz a 1353-as adományvonal tárcsázásával, a www.segelyszervezet.hu honlapon keresztül küldött pénzadománnyal, vagy a Tesco áruházakban június 16-ig megvásárolható kuponokkal!” – fejtette ki a Segélyszervezet kommunikációs igazgatója.

Az Ökumenikus Segélyszervezet 3000 gyermek éves ellátására szeretne pénzt gyűjteni
Fotó: Szikora Zsombor

A mai elő-gyermeknapi rendezvény és az országos intézményhálózatában szervezett gyerekprogramok kapcsolódnak az Ökumenikus Segélyszervezet Kapaszkodó kampányához, melynek keretében hátrányos helyzetű gyerekeket segítő egész éves országos tevékenységükre gyűjtenek pénzadományokat. 

A május elején indult akciót a 1353-as adományvonalon (hívásonként 500 forinttal), a www.segelyszervezet.hu/kapaszkodo oldalon pedig nagyobb adományokkal lehet támogatni. 

Az Ökumenikus Segélyszervezet célja, hogy minél több gyermeknek adhassanak ESÉLYT a szegénység okozta hátrányok leküzdésére az egész évben zajló fejlesztő foglalkozások és nyári gyermektáborok keretében.

Az adománygyűjtéshez bárki tud csatlakozni:

  • a 1353-as adományvonal tárcsázásával hívásonként 500 forint adománnyal,
  • a www.segelyszervezet.hu/kapaszkodo oldalon bankkártya segítségével,
  • átutalással a 11705008-20464565 számlaszámon, a közlemény rovatban a „Kapaszkodó” jelzést feltüntetve,
  • a TESCO üzleteinek pénztárainál június 16-ig kapható 250 forintos kuponok vásárlásával.

Példák, amiben segíteni tudnak az adományozók

Az Ökumenikus Segélyszervezet jelenlét pontjain megtartott foglalkozásokra a gyerekek gyakran éhesen érkeznek. A munkatársak igyekeznek mindig harapnivalót is készíteni a hozzájuk érkező gyerekeknek. 

10 hívással a 1353-on 1 gyermek heti étkezéséhez lehet hozzájárulni. 

Egy új játéknál is nagyobb csillogást varázsolnak a gyerekek szemébe az élmények, amelyeknek egyszerre van közösségépítő és fejlesztő hatása is a kicsikre. 

20 hívással a 1353-on egy gyermek közösségi élményen való részvételét lehet támogatni. 

A nyári táborokban szerezhető élmények mellett a lemaradások behozására, a játékos gyerekfejlesztésre is nagy hangsúlyt fektetnek a Segélyszervezet (például fejlesztőpedagógus, logopédus vagy mozgásfejlesztő) szakemberei. 

30 hívással a 1353-on 1 gyermek egy havi fejlesztésének költségeihez lehet hozzájárulni.

Segítség minden korosztálynak a szegénység okozta hátrányok leküzdéséhez

A szervezet biztos kezdet gyermekházaiban már a születéstől segítik a legkisebbek egészséges fejlődését, a hátrányok kialakulásának megelőzését. Tanoda programjában és Jelenlét pontjain a gyermekek pedagógusoktól és fejlesztő szakemberektől kapnak segítséget a hátrányaik ledolgozásához, s a digitális, modern eszközökkel tartott foglalkozásokon játékká válik a tanulás. A nyári táboraiban az élmények mellett a lemaradások behozására, a játékos gyerekfejlesztésre is nagy hangsúlyt fektetnek a szervezet szakemberei. Átmeneti otthonaiban a munkatársak mindent megtesznek, hogy a gyerekek a megtapasztalhassák az otthon biztonságát, és családjukkal együtt esélyt kaphassanak a továbblépésre. Itt minden korosztályból vannak gyerekek az újszülöttől a középiskolásig. Az Ökumenikus Segélyszervezet Országos Segélyközpontja nélkülöző családok és gyermekek tízezreit támogatja évente élelmiszerrel, ruhával, tanszerrel egész évben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!