Krimi

2023.11.25. 00:25

Hatalmas tömeg állt a gyászoló szülők mellé a bántalmazott sümegi kamasz temetésén

Ritkán látni ennyi gyászolót a sümegi temetőben.

Fotó: Vaskó Tamás / Ripost

Feketekabátos, néma, egy szál fehér rózsát szorongató emberek hosszú sora ballagott összetörten pénteken kora délután a sümegi temető felé. Itt helyezték ugyanis örök nyugalomra G. Pistit, azt a 16 éves kamaszt, akit zaklatók és bántalmazók kergettek öngyilkosságba november 6-án.

Tudtuk, hogy sokan lesznek, de ilyen sok embert még nem láttam! Az biztos, hogy szomorú ügy. Szegény szülők, azóta olyanok, mint az élőhalottak

- mondta egy idős, környékbeli asszony, aki maga is Pityu gyászszertartására érkezett:

Bár nem ismerem őket személyesen, de ilyet, amin most az a család átmegy, egyetlen szülőnek vagy nagyszülőnek sem szabadna átélnie. Én magam is nagymama vagyok, az unokám ismerte is Pistit. Ezért én is eljöttem, és hoztam egy szál fehér rózsát

- mutatta a kezében szorongatott, fekete szalaggal átkötött rózsát.

A temető előtt már fél órával a délután egy órakor kezdődő szertartás előtt rengetegen voltak, idősek, fiatalok, barátok és ismeretlenek hosszú sora sétált a ravatalozó felé.

Forrás: Bors

Csupán páran sugdolóztak a sorban, jobbára a kamaszok is néma csendben, egymásba kapaszkodva, könnyes arccal lépkedtek a zokogó család után, miközben a temetői dolgozók egymás után hordták a hófehér koszorúkat. 
Bár maga a szertartás egy szívszorító harangszóval időben elkezdődött, az emberek végeláthatatlan sorának ekkor sem szakadt vége: még jó tíz perccel később is érkeztek gyászolók, akik szinte az egész temető területét megtöltötték.

Szerintem ezren is voltak. A barátok, osztálytársak és iskolatársak is mind eljöttek, ahogy láttam, még az iskola igazgatója is itt van

- mondta a Borsnak az egyik kamaszfiú, Pityu iskolatársa.

A tragikus sorsú fiatalt hófehér urnában helyezték örök nyugalomra végül, a sír mellett álló, zokogó családtagok pedig egymásba karolva próbálták túlélni a pokoli perceket. 

A kamasz utoljára apját hívta fel, akinek megígérte, hogy hazamegy, percekkel később viszont öngyilkos lett. Azóta kiderült: Pisti osztálytársainak is többször hangoztatta, hogy végez magával, az édesanyja ezért sem érti, hogy miért nem figyelmeztették őket.

Van segítség! Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában