Elismerés

2024.03.19. 15:37

Elismerések vármegyénk agráriumának fejlesztéséért

Az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc Emléknapja, március 15-e alkalmából vármegyénk agráriumáért évtizedeken át sikeresen tevékenykedő szakemberek is kitüntetésben részesültek

Galambos Béla

Dr. Sulyok Tamás, Magyarország köztársasági elnöke a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést adományozta a csengeri kötődésű Dr. Apáti Ferenc, okleveles gazdasági agrármérnök, a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság- Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kara Kertészettudományi Intézetét igazgató egyetemi docensnek, a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke részére, magas színvonalú tudományos és oktatói munkája, valamint a kertészeti ágazat szereplőinek összefogásában, illetve szakmai képviseletében vállalt szerepe elismeréseként.

 Dr. Nagy István agrárminiszter vármegyénkben hosszú évtizedeken át eredményesen tevékenykedő két szakember munkáját ismerte el.

Az Életfa Emlékplakett Ezüst fokozatát adományozta Dr. Szabó Tibor, nyugalmazott kutatómérnök részére, a hazai gyümölcstermesztés területén végzett példaértékű, öt évtizedes kutatói, nemesítői és szaktanácsadói tevékenységéért.

Radóczi János, a Szabolcsi Halászati Kft. ügyvezetője részére, a hazai tógazdasági haltenyésztés és a természetesvízi halgazdálkodás fejlesztése érdekében végzett négy évtizedes munkájáért Miniszteri Elismerő Oklevelet adományozott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!