Napszállta

2021.02.07. 10:00

Magyar filmmel indul közép-kelet-európai programsorozat Kínában

A kínai filmhivatal megrendezésében zajló program keretében a közép-kelet-európai országok filmjeit a kínai mozik, valamint a CCTV-6, filmeket sugárzó kínai állami tévécsatorna is műsorára tűzi.

A Napszállta című magyar filmmel indul közép-kelet-európai filmes programsorozat Kínában – számolt be a The Paper című kínai híroldal. A programsorozat nyitófilmje a Nemes Jeles László rendezésében 2018-ban elkészült Napszállta lesz.

– A filmben megjelenő földrajzi környezet és történelmi háttér talán sok kínai néző számára nem tűnik majd ismerősnek, de

a huszadik század elején Európa a gondolkodás, a művészet és a tudomány terén is virágkorát élte, majd az ezt követő bonyolult és fordulatokkal teli események majdhogynem megsemmisítették az akkori európai társadalmat

– idézte a kínai híroldal az Oscar-díjas rendezőt.

A rendező elmondta továbbá, hogy különösen foglalkoztatja az, a Napszálltát is megihlető jelenség, ahogyan

„az emberiség különböző, gyönyörű dolgokat alkot, miközben egy leküzdhetetlen vágyat is hordoz magában a gyönyörű dolgok elpusztítására”.

A kínai filmhivatal programsorozatért felelős munkatársa elmondta: a filmek terén folytatott csere és együttműködés fontos része Kína és Közép-Kelet-Európa kulturális kapcsolatainak. A sorozat részeként egyebek mellett bemutatják még Emir Kusturica szerb rendező Tejben, vajban, szerelemben című 2016-os háborús vígjátékát is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában