úszó világkupa

2019.08.10. 17:14

Hosszú és Szabó arannyal, Jakabos ezüsttel és bronzzal zárt

Hosszú Katinka és Szabó Szebasztián győzelemmel zárta szereplését az úszó világkupa-sorozat csinani állomásának utolsó napján, szombaton.

A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú a kínai viadal eredményközlője szerint 200 méter vegyesen 2:09.41 másodperccel, jelentős előnnyel nyert a mezőny, így a másodikként célba érkező Jakabos Zsuzsanna (2:13.32 p) előtt. Utóbbi még egy döntőben volt érdekelt: 100 méter pillangón harmadikként (58.39 mp) végzett.

A férfiaknál Szabó Szebasztián remekelt: az 50 méteres pillangóúszás fináléjában 22.93 másodperces teljesítménnyel győzött. Ideje alig három századmásodperccel maradt el országos csúcsától, amellyel a júliusi, kvagdzsui világbajnokságon ötödik lett a szám döntőjében.

A dél-koreai vb után az úszók a vk-sorozat három részből álló ázsiai állomásán vesznek részt: Tokióban vasárnap fejeződött be a viadal, míg a kínait követően Szingapúrba utaznak a versenyzők, ahol jövő csütörtöktől szombatig vetélkednek. A vk második szakasza október 4. és 6. között a budapesti Duna Arénában indul, öt nappal később pedig Berlinben folytatódik. A harmadik részben Kazany (november 1-3.) és Doha (november 7-9.) látja vendégül az úszókat.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!