tv

2021.01.01. 17:42

Ismert arc az új sorozatban

A Doktor Balatonban Vicei Zsoltot is láthatják a tévénézők.

KM

Forrás: tv2

Az első epizódokat már láthatta a közönség a TV2 új sorozatából, a Doktor Balatonból: főszereplője a Mészáros András által alakított dr. Balla-Tóth András, aki azért érkezik a magyar tengerhez, hogy a tóba szórja édesanyja hamvait – majd orvosként állást vállal a kis falu megüresedett praxisában. A széria olyan nagy neveket is felvonultat, mint Bodrogi Gyula, Voith Ági, Bezerédi Zoltán és Hirtling István. A közönség egy olyan színművészt is láthat az epizódokban, aki korábban a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház társulatában is játszott: Vicei Zsolt a Zsoké nevű karaktert alakítja.

Zsoké – teljes nevén Miskei Zsolt – egy lusta és önérzetes figura, egy igazi alkoholista, a kocsma állandó vendége. A karakter a sorozat fő helyszínén, a fiktív Balatonmeggyesen született, szülőfaluját pedig soha nem akarta elhagyni. Egyetlen célja, hogy a kocsmában minél több ingyen-, maradék piát hörpölhessen ki az asztalon hagyott poharakból.

Örül a szerepnek

– Óvodáskoromban nagyon szerettem verset mondani, ezért anyukám elvitt egy gyermekszínjátszó csoportba, és ott ragadtam, így lettem színész – mesélte Vicei Zsolt a TV2-nek arról, hogyan indult el a hivatásához vezető úton.

– Folyamatosan nyertem a szavalóversenyeken, majd gimnazistakoromban alapítottunk egy színházat Zentán a helyi ifjúsági közösségben, amivel megnyertük a középiskolások művészeti vetélkedőjét.

– A gyártóval és a rendezőgárdával együtt dolgoztam egy korábbi sorozatban. Jól ismernek, és tudják, hogyan dolgozom, így behívtak egy szereplőválogatásra a Doktor Balatonhoz. Végül megkaptam Zsoké szerepét, aminek nagyon örültem – tette hozzá.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában