Csenger

2021.02.12. 07:45

Viszláttal köszön be a Dal-ba

A csengeri Katona Petra is fellép A Dal 2021 harmadik élő show-jában.

LTL

Fotó: Kákos Dávid

Viszlát Múlt – ezzel a számmal köszön be szombaton Katona Petra A Dal 2021 harmadik élő adásában (Duna Televízió: 19.35). A soron következő válogató tíz produkciója közül ezúttal is négy dal a zsűripontok, egy pedig a közönségszavazatok alapján csatlakozik az eddig tíztagú élmezőnyhöz. Az élő show-ban többek között a csengeri Katona Petra is bizonyítási lehetőséget kap.

Ihlet Barbados partjainál

– Tavaly január végétől egy óceánjáró hajón énekeltem, ahol Kovács Danival esténként akusztikus duó formációban léptünk fel mindaddig, amíg márciusban a koronavírus-járvány elérte a Karib-térséget is. Az utasokat nagy nehezen még haza tudták reptetni, de mi a közel ezerfős személyzettel a hajón ragadtunk – idézte fel a dal születését Petra, aki tavalyelőtt az Eurovíziós Dalfesztivál tel-avivi döntőjében Pápai Joci mögött énekelhetett.

– A Barbados partjainál horgony­zó hajón kezdtük el írni Danival a Viszlát Múltat, mégpedig abban a tudatban, hogy a világ és az életünk is változik: bárhogy is jutunk haza, már nem ugyanoda érkezünk, mint ahonnan elindultunk.

– Koszorú Attilával kezdtük el kidolgozni a szám hangszerelését, hangzásvilágát, végső formáját azonban A Dal 2021-ben azóta már elődöntős Gerendás Dániel produceri ötleteivel nyerte el. Mindnyájan beletettük a szívünket-lelkünket, nagyon élveztük a közös alkotást.

Érdemes követni A Dal 2021 honlapját, valamint Face­book-, Instagram- és You­Tube-oldalát is, amelyeken extra tartalmak, videók és cikkek is elérhetőek a műsorról és a versenyben lévő dalokról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában