EB

2021.06.16. 12:21

Eb-dal: Mindenki szurkol (videó)

A kisvárdai énekeseket, Nagy Szilárdot és Ragány Misát is megihlette a labdarúgó-kontinensviadal.

Fotó: Sipeki Péter

Gundel Takács Gábor, a Táncsics Mihály-díjas műsorvezető, sportriporter antréjával kezdődik a Mindenki szurkol című szám videóklipje. Nagy Szilárd feat. Ragány Misa szerzeménye a labdarúgó Európa-bajnokság apropóján készült el, és rövid időn belül már a negyedmilliós nézettséget is elérte a népszerű videómegosztón. Két korábbi slágerük, az Európa 2020 már 3,4 milliónál, a Drága Hazám pedig 1,2 milliónál tart, ami önmagáért beszél.

Gundel Takács Gábort már régóta jól ismerik a kisvárdai énekesek. A kommentátor és Szilárd még 2007-ben, A Társulat című műsorban találkoztak először, és azóta is tartják a kapcsolatot egymással. A klip úgy indul, mintha egy közvetítés kezdődne: a népszerű tévés konferálja fel a piros-fehér-zöld színekkel dekorált arcú előadókat. Egyébként Szilárd és Misa is elvégzett egy olyan újságíró-iskolát, ahol többek között „Gundi” is a tanáruk volt. A klipet a TrollFoci oldalon mutatták be először, és a duó mellett Szűcs Norbert zenei producerként vette ki a részét a dalból.

Ünnep volt számukra augusztusa 20-a: tavaly az államalapítás ünnepére időzítették a Drága Hazám videóklipjének a premierjét.

– Ez a magyarságról a magyarságnak szól, és a fogadtatás bennünket is meglepett. Egy felfoghatatlan, robbanásszerű reakció részesei lehettünk – mondta Szilárd vasárnap, Nyíregyházán, ahol a Váci Mihály Kulturális Központban emelték a KicsiNagykövet verseny finálénak rangját.

Előzőleg az Európa 2020 is elsöprő sikert ért el. A dal Varga Miklós slágerének dallamára készült.

– Azt szerettem volna, hogy készítsünk egy olyan dalt, amivel hitet, reményt és erőt tudunk adni az embereknek. Tudatosan nem egy új számot akartunk alkotni, a közismert Európára írtunk egy új szöveget, amire „vevő” volt a közönségünk – említette Misa.

Mivel a magyar válogatott kedden Budapesten lép pályára a portugálok ellen, így nagyon aktuális a Mindenki szurkol című legújabb közös munkájuk.

– Mindketten szeretjük a focit, ezért született meg a szurkolói dal – jegyezte meg Nagy Szilárd. Ragány Misa végezetül kijelentette: – A Mindenki szurkol egy olyan szerzemény, ami fülbemászó, könnyen memorizálható. A magunk módján ezzel kívánunk sok sikert a csapatunknak!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában