Gyász

2024.01.02. 11:26

Rutya is az égi Zenithben zenél

Vörös Lajos és Zboray Károly után Roskó Béla is eltávozott.

Szon.hu

„Drága Barátaink, Ti, akik szívesen hallgatjátok a Zenith muzsikáját, szeretnénk jelezni, hogy szilveszter éjjel a Nyíregyházi Városi Televízió, dr. Kovács Ferenc polgármester ünnepi beszéde után, 0.07-től a Zenith 50 koncertet játssza le. Ha tehetitek, hallgassátok meg, hallgassatok bele, így emlékezünk a 2023-as évben a Zenith együttes három eltávozott tagjára” – tette közzé közösségi oldalán a legendás nyíregyházi együttes.

Februárban Vörös Lajos, áprilisban Zboray Károly hunyt el, december 22-én pedig Roskó Béla távozott az élők sorából. Róla írták: „a legnagyobb zenész volt a zenekarban, zeneszerző, néha szövegíró, basszusgitáros, trombitás, énekes és gitáros is egyben”.

A Zenith hét esztendeje a Hotel Sóstó katlanjában ünnepelte, hogy fél évszázada megalakult. A saját szerzemények mellett a '70-es évek pop-rock slágerei is felcsendültek a születésnapi koncerten. Az új hullám képviseletében színpadra lépett Molnár Renáta, Zentai Edit és Dömötör Sándor (Sanka), a kemény magot pedig Zboray Károly (Bütyök), Vörös Lajos (Lompos), Roskó Béla (Rutya), Bari Lajos (Lui), Száraz Tamás (Tomó) és Dömötör Sándor (Döme) alkották.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában