Hinnye!

2024.03.01. 14:38

Hány éves vagy? Kiderült, mennyit kellene szexelned!

A szexuálisan aktív személyek kevésbé fogékonyak a betegségekre. A kor előrehaladtával is érdemes ágyba bújni a pároddal!

Szon.hu

Forrás: Roman Samborskyi / Shutterstock

Egy kínai orvosszakértő, Nina Cheng osztotta meg TikTokon követőivel azt az örömhírt, hogy az aktív szexuális élet hozzájárul az egészség megőrzéséhez, pontosabban a betegségek elkerüléséhez. De pontosan hányszor is kellene ehhez ágyba bújni?

Tudta, hogy a nem elegendő szex a hagyományos kínai orvoslásban betegségek okának számít? - tette fel a kérdést videójában. Aztán elárulta, a 20-as éveikben járó fiataloknak kell a legtöbbet szexelniük, nekik négynaponta ajánlott beiktatniuk egy aktust. A 30-as éveikben járóknak nyolcnaponta kellene összebújniuk párjukkal, míg a 40 év körülieknek ez 16 naponta ajánlott. A korral a szexuális vágy is apad, ezért a szakember szerint az 50-es éveikben járó embereknek háromhetente illene szexelniük, míg a 60-asok beérhetik havi egy alkalommal is.

Hozzátette, annak sem kell aggódnia, akinek nincs párja, az önkielégítés is segít a betegség elhárításában, ha az ember eljut az orgazmusig. Bárhogy is történik meg, számos előnnyel jár, úgy mint a stressz és szorongás csökkentésével, mi több, a kielégülésnek fájdalomcsillapító hatása is van - írja a nypost.com.

Bár a szex jótékony hatásait a legtöbb kutatás igazolja, a tudósok általában nem fogalmaznak ennyire pontosan a számadatokat illetően, mert az igények egyénileg változók lehetnek. Itt arról is írtunk, hogy egy kutatás szerint egyértelmű kapcsolat van a szexuális elégedettség és az öregedési elégedettség között. Mint kiderült, a 45 és 64 év közöttiek, valamint a 65 év felettiek nagyobb valószínűséggel értékelték magasabbra az élettel való elégedettségüket, ha a szexuális életüket is megfelelőnek tartották.

Forrás: ripost.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában