peca

2019.07.18. 09:10

A „nagyfaterral” is lenne kedvük találkozni

Legyen egy-egy horgászat bármennyire eredménytelen, a Nyíregyházán élő Iglai János soha nem fordít hátat a Császárszállási-víztározónak, hűségesen visszatér a partjára – immár sok-sok esztendeje.

Kitartását és ragaszkodását látva a tó olykor meg is jutalmazza.

– Az idei első horgászatunk alkalmával a nejemmel, Zsuzsával egy-egy úszós készséggel fogtunk 64 darab törpeharcsát és egy darab kárászt. Talán megsajnált bennünket a tó istene, mert a következő alkalommal több sikerrel jártunk.

Azon a szombaton 7 órakor kezdtük a horgászatot. Néhány törpeharcsa, dévér és kárász után jött egy 1,80 kilogrammos potyka, majd ezt követően úgy 15 perc után a nejem akasztott a nádas előtt fél méterrel egy nagyot „burványló” halat. Mint a sikeres fárasztás és merítés után kiderült, a nyurga ponty 3,85 kilogramm volt.

A megakasztás után a botot átvettem tőle, mivel nagyobb fizikai erő kellett ahhoz, hogy ne engedjük beúszni a nádasba. Jött még pár kárász, de abbahagytuk a pecázást, hiszen jövünk még az idén, csak küldjék a „nagyfatert” is… – elevenítette fel a horgászatot Iglai János.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában