Információs nap

2019.07.22. 18:06

Nagyító alatt egészségünk

A betegségek megelőzése érdekében információs napot rendeztek Tiszadadán.

Az előadás egyik pillanata

Valamennyiünk számára fontos az egészség, s annak érdekében tennünk is kell. Éppen ezért rendeztek a közelmúltban „Egészségünkre” címmel információs napot Tiszadadán. A helyi művelődési házban megtartott rendezvény meghívott előadója Sorosinszki Katalin dietetikus volt, aki beszélt a szép számban megjelent érdeklődőknek a Magyarországon népbetegségnek számító szív- és érrendszeri megbetegedésekről, a csontritkulásról, a köszvényről, a daganatos betegségekről, de ide tartozik az elhízás is, mivel számos betegség emiatt alakul ki.

Az előadás egyik pillanata

Mint a szakember elmondta, a helyes életmód és étrend kialakításával ezeknek a problémáknak a nagy része elkerülhető lenne. Kitért arra is, honnan tudjuk, hogyan étkezzünk, ha fogyni szeretnénk, vagy ha csökkenteni szeretnénk a koleszterin­szintünket, vagy ha normális szinten szeretnénk tartani a vércukrunkat. Az előadás mindebben segített a résztvevőknek, akik étrendi tanácsokat is kaptak olyan betegségeknél, amelyekben a diéta elengedhetetlen feltétele a gyógyulásnak. Az elő­adást követően kötetlen beszélgetés formájában egyedi problémákról is szó esett, főként az óvodáskorú gyermekek táplálkozását illetően. A program az „Együtt a Humánszolgáltatás Fejlesztéséért” pályázat keretében valósult meg.

- Tarnai László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában