Riasztanak, gyérítenek

2019.09.02. 09:10

Ekkor ne legeltess Nyíregyházán!

A Nyíregyházi Városüzemeltetési és Vagyonkezelő Nonprofit Kft. kombinált vegyszeres permetezést végeztet a város turisztikai, sport- és kulturális szempontból frekventált közterületein.

Forrás: ÉKN-archív

A cél, hogy riasszák és gyérítsék, távol tartsák a kellemetlen szúró-csípő rovarokat, a növényeket károsító rovarkártevőket (szívó-rágó kártevők, atkafélék, szúnyog, pattanóbogár stb). A védekezés fontosságát aláhúzza, hogy a meleg, csapadékos időjárás kedvező feltételeket biztosít a rovarok szaporodásához, így tömeges megjelenésükre kell számítanunk.

A permetezéseket a NYÍRVV Nonprofit Kft. szerződött partnere, a Tréner Kft. végzi szeptember 2-án és 3-án az éjszakai órákban, 23 és 5 óra között. A munkavégzés időpontjának kiválasztásánál fontos szempont, hogy a túrázókat, sportolni vágyókat a legkevésbé zavarja, de a méhkímélő technológia feltételeinek is megfeleljen. Az alkalmazott szer kizárólag közterületen felhasználható, speciális rovarölő és riasztó, atkaölő kombináció, emberre és melegvérű állatokra nem jelent veszélyt, a munka-egészségügyi várakozási idő nulla nap. Ennek ellenére az érintett területeken a legeltetést, takarmánygyűjtést nem javasolják.

A kezelt területek: Bujtosi-városliget és Örökösföld füves területei, a jósavárosi Robinson-domb, az erdei sétálóutak a Nyíregyházi Egyetem és a Sóstói úti kórház között, a Csaló köz, Sóstófürdő füves, ligetes területei és a tópartok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában