Nemzetközi Babahordozó Hét

2019.10.12. 13:46

Egyesek tolják, mások pedig hordják

Egyre többen választják a mama-baba kötődésnek ezt az újszerű formáját.

Fotó: Sipeki Péter

A Nemzetközi Babahordozó Hét nyitányaként szombaton hurci fesztivált rendezett a Nyíregyházi Babaklub a Váci Mihály Kulturális Központban, valamint az épület előtti téren. A programsorozatot megnyitotta Halkóné dr. Rudolf Éva, a nyíregyházi önkormányzat Köznevelési, Kulturális és Sportbizottságának elnöke, akinek egykoron az unokája is részt vett a babaklub foglalkozásain, sőt egy-egy programra, esetleg nyári táborba még visszajár.

Valcsák Viktória

– Szorosan, több szállal kötődöm én is ehhez a közösséghez, ami a gyermekek és a családok érdekében végzi munkáját. Kívánom, hogy az a lendület soha ne torpanjon meg, az a szeretet soha ne fogyjon el, ami jellemzi a fiatal anyukák közösségét. Végezzék munkájukat a gyermekek és a családok életének megkönnyebbítése érdekében, a megyei jogú város önkormányzata minden ilyen nemes kezdeményezést és közösségi munkát támogatott eddig és támogatni fog a jövőben is – fogalmazott a bizottság vezetője.

A civil szervezet életében azért is volt jelentős ez a nap, mert egyben megalapításának a tizedik évfordulóját is ünnepelte.

– A kisfiam másfél éves volt, amikor bekapcsolódtam a babaklub munkájába – mondta el érdeklődésünkre a babaklubot működtető Gyerekek, Családok, Anyák Kreatívan Közhasznú Egyesület megbízott vezetője, Valcsák Viktória. – Annyira megfogott ez az egész légkör, hogy itt maradtam, holott a gyermekem már első osztályos. Jó volt számomra a babaklub, mert elősegítette gyermekem beilleszkedését az óvodába és az iskolába, könnyedén vette az akadályokat. Hurci fesztivált már tavaly is rendeztünk, hogy a babát hordozó anyukák az eszközöket ki tudják próbálni, a gyermekeknek pedig játékokat és zenés programokat szerveztünk. Annyira jól sikerült a tavalyi rendezvény, hogy azt mondtuk, ebből legyen egy hagyomány. Mára is szerveztünk sok-sok játékot, különböző programokat, színpadi előadást, s nem marad el a babahordozó divatbemutató sem, hiszen egyre többen választják az a mama-baba kötődésnek ezt a formáját.

MML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában