Őzetanya

2020.01.12. 20:00

A „csecsemők” nem sírtak: tátogtak

Mikolai Dániel horgásztárs személyesen láthatta az őzetanyai tó felújítását.

Csatárláncban adogatták a halakat

A horgászok nagy társadalma érdeklődve figyeli, mi minden is történt az elmúlt hetekben az őzetanyai bojlistóval. A közelmúltban már tájékoztatta olvasóinkat a munkálatokról a tógazda, Bukovinszki István, most az egyik horgásztárs, a nyíregyházi Mikolai Dániel írását adjuk közre, aki személyesen is megtekintette a munkálatokat.

Mérés és csomagolás

„Kedves Őzetanya-kedvelő horgásztársaim!

A napokban arra vitt az utam, és benéztem kedvenc szabolcsi horgászvizemre. Ha az ember nézegeti a tulajdonosok által feltöltött fotókat, videókat, arra is gondolhat, hogy ezek reklámcélú, népszerűsítő fogások. Amit ott a saját szememmel láttam, mindezt cáfolta. Húsz-harminc ember megfeszített tempóban, egyesével, mérőszákban, szivaccsal, pontypaplannal kibélelt teher­autóplatón ezrével hordta az olyan halakat, amikkel bármelyikünk szívesen fotózkodna a szezonban! Meghökkentő volt a tavat szinte üresen látni. Egy átalakítás kellős közepébe csöppentem, a forgókotró a hetes állásnál már dolgozott. A tó közepére sziget épül, a mély részeket kiviszik azokhoz az állásokhoz, amikről eddig nem tudtuk elérni. A munkások csatárláncba állva adogatták egymásnak a szebbnél szebb „álmainkat”. A 21-es stégen mindet megmérték, és gondosan becsomagolva a platóra helyezték őket. Mintha egy csecsemőosztályon lettem volna, csak ezek sírás helyett tátogtak. Több mint egy héten keresztül megállás nélkül hordták a rengeteg halat.

Gyönyörű és egyben megnyugtató látvány volt!

Jól tudjuk, hogy a rossz hír sokkal gyorsabban terjed, mint a jó. Én egyetlen percig nem hittem a nyáron lábra kapott rosszmájú híreszteléseknek, a tömeges pusztulásról jelentő posztoknak. Mindenhol van elhullás. Még a libafarmokon is. Én évente legalább háromszor horgászom Őzén. Persze hogy volt olyan, hogy három napig meg sem húzta, egyetlen egyet sem fogtunk hat bottal! Ez bárhol megtörténik, nem lehet kivédeni. A horgászat éppen ettől érdekes sport.

Türelem, türelem

Nem tagadom, szeretem ezt a horgászvizet. Itt tudok a legkomfortosabban, legkulturáltabban szórakozni, pihenni. A személyzet tagjai kedvesek, szolgálatkészek, szerények, udvariasak. Amit ottjártamkor láttam, az is bizonyítja, hogy sok-sok milliót fordítanak arra, hogy nekünk még több horgászélményt nyújthassanak. Ilyen helyekre szívesen járok. Alig várom a tavaszt és azt, hogy leülhessek a 23-as kedvenc helyemre! A rossz hírt felröppentőknek pedig innen üzenem, hogy türelem, uraim, türelem.”

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában