nem csak repülőt lehet...

2020.01.22. 07:40

Kalandozás az origami világában

A vándorkiállítás, ami hamarosan Kisvárdára érkezik, eddig több mint negyven városban mutatkozott be.

A Magyar Origami Kör megalakulásának huszonötödik évfordulóján, 2013-ban indította útnak Az origami csodálatos világa című vándorkiállítását, mely február 15-én, szombaton a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Házába érkezik. A 11 órakor megnyíló tárlat bepillantást enged a papírhajtogatás sokszínűségébe.

A látogatók megismerkedhetnek az origami rövid történetével, a ghian-zhi technikával, a kuszudamákkal, a tesszalációval, a papírfajtákkal. A művészeti szekció tagjai mellett bemutatkoznak a legtehetségesebb hazai origamisok. A kiállításon különleges alapanyagokból készült origamialkotásokkal találkozhatnak az érdeklődők.

A kartonhajtogatás, vizes technika, textilorigami és fémhajtás teszi különlegessé a tárlatot, ahol a megnyitó után a látogatók próbára tehetik saját kézügyességüket is.

Megtanulni és továbbadni

A vándorkiállítás eddig több mint negyven városban mutatkozott be. A Magyar Origami Kör célja, hogy új oldalról mutassák meg a papírhajtogatás művészetét, hogy minél több emberrel megismertessék az origamit, megtanítsák az alapokat, hogy aztán mások is továbbadhassák tudásukat.

A kiállítás március 11-éig tekinthető meg Kisvárdán.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában