vadászat

2020.03.05. 09:50

A dúvadak lesznek egy hétig a célkeresztben

Tavaly gazdag volt a dúvadteríték

Fotó: Vadászkamara

Az idén is meghirdeti a ragadozók gyérítési hetét az Országos Magyar Vadászkamara Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szervezete.

A verseny célja, hogy ösztönözze a megye vadászait a szőrmés és szárnyas predátorok gyérítésére.

A versenyre jelentkező vadásztársaságnak vagy az egyéniben induló versenyzőnek regisztrálnia kell telefonon (06-30/239-4636) vagy e-mailben ([email protected]).

Az egyéni versenyzők több társaság területén is vadászhatnak, de az eredményeiket csak egy társaságnál veszik figyelembe. Az értékelésnél a vadásztársasági helyezés a társaság területén lőtt összes kártevő, míg az egyéni helyezést az adott versenyző által egy társaságnál elejtett predátorok száma alapján határozzák meg.

A verseny időszaka alatt minden vadászható szőrmés és szárnyas kártevő gyéríthető a megengedett módszerekkel, vagyis terítékre hozható fegyverrel, csapdával és kotorékozással is. Az idényen kívüli engedélyhez kötött fajok esetén hatósági engedély kérése kötelező!

Teríték és eredményhirdetés

Külön értékelik az egyéneket és a vadásztársaságokat, valamint külön értékelik az elejtett szőrmés (például borz, róka, aranysakál, nyest, nyestkutya) és szárnyas (szarka, szürke varjú) kártevők számát is.

A verseny március 14-én kezdődik és 20-ig tart.

Az érdeklődő vadászok és társaságok március 13-án déli 12 óráig jelentkezhetnek, illetve pótjelentkezésre van lehetőség március 18-ig.

Az eredményt március 21-én 10 órakor hirdetik ki a Vinnai Vadászati Kft. vadászházánál (Buj, Nádastótanya).

A terítéket előtte 9 órától készíthetik el a vadászok.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában