felújították a bojlistavat

2020.04.02. 14:17

A megújult tó királyai megközelítik a harminc kilogrammot

Nagyobb lett a bojlistó területe

Fotó: Kővári János Pecamánia

Nem volt áprilisi tréfa, az előzetes terveknek megfelelően április elsején valóban megnyitotta kapuját a horgászok előtt a téli hónapokban felújított őzetanyai bojlistó.

Az állásokat szerdán 10 órakor lehetett elfoglalni, de néhány horgász már 8 órakor türelmetlenül várta a tónál az idő múlását.

A lehalászás és a víz leengedése után a tómedret kikotorták, új hal­árkokat alakítottak ki, így tulajdonképpen mindegyik horgászhelyhez hasonló adottságú medertörés és víz­oszlop tartozik. A tavat meg is nagyobbították, 30 hektáros vízfelület várja a horgászokat.

A visszatelepítés során közel 3500, átlagban 13 kilogrammos ponty került a tóba. A halak királyainak az a két ponty nevezhető, amiknek a súlya 28-29 kilo­gramm körül van. Bukovinszki István tógazda arról is tájékoztatta lapunkat, hogy betartják a szigorú egészségvédelmi előírásokat. Például a recepción egyszerre csak egy vendég tartózkodhat, fertőtlenítik az eszközöket, a horgászhelyek pedig eleve egymástól nagyobb távolságra épültek ki.

MML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában