Időjárás

2020.06.09. 15:18

Dávid Mihály szerint is fura egy nyarunk lesz... Mutatjuk, mikorra érdemes a nyaralást időzíteni!

Az időjárás igencsak szeszélyes mostanában, de vajon ez azt jelenti, hogy a nyarunk is ilyen őrült lesz? Sajnos nagyon úgy fest, hogy a válasz... igen! Persze nem eshet mindig. A nagy kérdés: mikor lesz egyáltalán jó idő?

Forrás: illusztráció - shutterstock / fineartamerica

A népi megfigyelések szerint ha enyhe volt a tél, hűvös lesz a nyár. Ráadásul tegnap, június 8-án volt Medárd napja, és a mondás szerint „Medárd, ha sírni kezd, 40 napig nem hagyja abba”.

Nagyon úgy fest, hogy hihetünk a népi megfigyelésnek...

Az AccuWeather hosszú távú előrejelzése szerint idén nem kell brutális hőhullámokra számítanunk. A júniust el is felejthetjük, ha vízparti nyaralást tervezünk, a számok azt mondják, hogy még 30 fok sem lesz, viszont rengeteg lesz az eső. Júliusban mindössze 17-én és 27-én lesz 30 foknál melegebb, de akkor is csak 31 fok várható.

Nyaralni július közepétől érdemes menni, például a július 12-18. közötti időszakra majdnem végig 30 fok körüli maximumok várhatók.

Bár ezek után megérdemelnénk, de az augusztus sem kényeztet majd el bennünket. A hónap első hete lesz a legmelegebb, 30 fok körüli maximumokkal, ám augusztus 6-tól a hónap végéig már 30 fok alatt marad a hőmérséklet...

Változékony nyarat jósol a Dávid-naptár is. Dávid Mihály nyíregyházi mérnökember szerint az idei nyáron nagyon ingadozó lesz a hőmérséklet. Ő július elejére is nyaralóidőt mond, aztán megerősíti az accuweather hosszú távú jóslatát is: július végén-augusztus elején, majd augusztus végén is nyaralóidőt mond, de nagy kánikula nélkül. Összességében tehát elmondhatjuk, gyakori lesz a zápor, zivatar, a szokásosnál csapadékosabb lesz a nyár...

Forrás: ripost.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában