90. születésnap

2020.09.02. 12:44

Hatvanöt éve előfizetőnk

Horváth József már tizennégy esztendősen belekóstolt a mezőgazdasági munkába.

Horváth József

Fotó: Dodó Ferenc

Kilencvenedik születésnapja alkalmából köszöntötte kedden Horváth Józsefet Ágoston Ildikó önkormányzati képviselő és Kissné Orosz Anna, a szociális és köznevelési osztály munkatársa, akik egy emléklapot és egy ajándékcsomagot adtak át a Sóstógyógyfürdőn élő férfinak. A geszterédi születésű Jóska bácsival – aki 1955 óta előfizetője a Kelet-Magyarországnak – a köszöntés előtt beszélgettünk.

Aktív korszakában gépkocsivezetőként dolgozott a Volánnál, mint mondta, a ­személygépkocsikon és a teherautókon át sokféle gépjárművet vezetett, még turistabuszt is.

Rengeteget kertészkedik

– Ma már a korom miatt sajnos nem ülhetek be a volán mögé, legutóbb nem hosszabbították meg a jogosítványom, ami azért egy kicsit bánt. Szabadidőmben rengeteget kertészkedem, olvasok vagy televíziót nézek.

A Kelet-Magyarországnak hatvanöt éve vagyok előfizetője, szívesen lapozgatom a mezőgazdasági témájú cikkeket, ugyanis gyermekkoromban rengeteget dolgoztam a szüleimmel a földeken, voltak jószágaink is.

– A felmenőim parasztemberek voltak, így én már tizennégy évesen szántottam, de a dohányszedésbe is bevontak a szüleim – emlékezett vissza gyermekkorára Horváth József, aki szívesen idézi fel a nagykállói középiskolás éveit is.

– Reálgimnáziumban végeztem, jó tanáraim és osztálytársaim voltak, akikkel amíg tehettük, sokáig összejártunk – árulta el az ünnepelt, akitől megtudtuk: két lánya van, az egyikük Svédországban él.

– Büszke vagyok a négy unokámra és a dédunokámra is.

TG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában