Celeb lett

2020.11.23. 08:10

Debütál a History Channelen: már a tévések is a tarpai farkasember után nyomoznak!

Furcsa és ijesztő lények után kutat a Szörnyek nyomában című sorozat.

Forrás: illusztráció / youtube

Mindenki hallott már a jetiről, a Loch Ness-i szörny­ről, a baziliszkuszról és a chupacabraról – egyesek nevetséges mesének tartják a szörnyek legendáit, míg mások esküdöznek, hogy egyet-egyet a saját szemükkel is láttak. Bármelyik csoportba is tartozzunk, érdekes lehet számunkra a History új műsora, amely a legismertebb lényeket vizsgálja meg közelebbről. A Szörnyek nyomában című sorozat nem csak azoknak a mondáknak a kultúrtörténetét tekinti át, amelyek elültették az emberek fejében ezeket a legendás lényeket, hanem tudományos módszerekkel azt is górcső alá veszi, hogy esetleg létezhet-e közülük néhány a valóságban is. A műsort november 23-án láthatják először a nézők.

Nincs bizonyíték

A legendás szörnyekből megyénknek is kijutott! A Szabolcs Online szerkesztői már többször is kaptak leveleket a „tarpai farkasemberről”. A furcsa lényről először két évvel ezelőtt kaptunk beszámolót: olvasónk arról mesélt, hogy egyszer Tarpa határában sötétedés után lerobbant a kocsija, és éppen az autómentőre várt, amikor valami különös állatot vett észre a közeli erdő fái között.

Először egy nagy testű kutyának vélte, de elmondása szerint amikor odavilágított, hogy megnézhesse közelebbről, a lény két lábra emelkedve beleszimatolt a levegőbe.

A lényt végül megzavarta egy közeledő traktor zaja, és visszavonult az erdőbe. A hihetetlen történet után több olvasónk is jelezte hasonló élményeit a megye különböző pontjairól, de idáig senkinek nem sikerült bizonyítania, hogy valóban egy szörny járna közöttünk.

Napjainkban az ország számos pontján keringenek még furcsa legendák, például a badacsonyi görényemberről, a Varbói-tó szörnyéről és a mátranováki fanyűvőről.

KM

Néhány olvasói beszámoló a tarpai farkasemberről:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában