Tiszadada

2020.12.16. 10:09

Igaz, kicsit másképpen, de jött a Bélyegmikulás

KM

Megérkezett a Bélyegmikulás

Fotó: ifj. Kovács Géza archívuma

Eddig kilenc alkalommal látogatott el Tiszadadára a Szabolcsi Bélyegmikulás azzal a céllal, hogy örömet szerezzen azoknak a fiataloknak, akiknek a bélyeggyűjtés a hobbijuk.

Valódi meglepetés volt

– A tiszadadai általános iskola bélyeggyűjtő szakkörében tevékenykedő 24 gyermek nagyon várta az idei rendezvényt is, de a vírushelyzet miatt most nem volt lehetőség arra, hogy az eddig megszokott formában rendezzük meg az évente szokásos, a fél országot érintő fila-kulturális gyermekrendezvényt. Erre a találkozóra ugyanis meg szoktuk hívni a Dunától keletre élő filatelista ifjúsági szakköröket is, s tartunk egy egész napos, Mikulás-ünnepséggel egybekötött bélyeges találkozót – mondta el lapunknak ifj. Kovács Géza, a Bélyegmikulás ötletgazdája.

– Úgy gondoltuk, ez a pandémiás helyzet bár szokatlan, de nem megoldhatatlan. Az év folyamán bélyeggyűjtő barátaink az ország számos részéből juttattak el hozzánk használt, de jó állapotú bélyegeket, katalógusokat, albumokat, szakkönyveket, s egy kis szaloncukorral-mogyoróval kiegészítve csomagokat készítettünk belőlük a helyi bélyeggyűjtő gyerekeknek.

– Ezeket mi, bélyeggyűjtő felnőttek vittük el – természetesen Mikulás-ruhába öltözve – a helyben élő, kis gyűjtők lakásának a kapujáig. Ennyire meglepődött gyerekeket, illetve szülőket talán még sosem láttunk. Ez most tényleg meglepetés volt, hiszen mindenki úgy tudta, a rendezvény ebben az évben elmarad.

Mikulás gumikesztyűben

– Bár a jubileumi eseményt a hagyományos formában most nem rendezhettük meg, de a filatelista ünnepek megszokott kellékei ebben az évben is elkészültek. Az alkalmi bélyegzőn például a Mikulás ezúttal szájmaszkban és gumikesztyűben látható, utalva a pandémiás helyzetre.

KM

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában