Horgászat

2021.02.25. 09:29

Míg be nem fagyott a tó, mehetett a vendég

Sok horgászt a téli hónapok sem riasztanak vissza kedvenc hobbijuktól, amíg nem fagy be a tó, ott ülnek a vízparton, s várják a halak kapását.

MML

Jeles Zsolt a közelmúltban fogta ezt a pontyot

Forrás: Verba Tanya

Ebben jó partner volt az elmúlt hónapokban Verba Tanya, hiszen az ottani horgásztó gazdái csak akkor húzták le a rolót a horgászok előtt, amikor a tó befagyott.

– Ezen a télen szerencséjük volt a horgászoknak, hiszen csak addig a másfél-két hétig kellett szüneteltetniük a szenvedélyüket, amíg a februári kemény fagy miatt vastag jég képződött a tavon – mondta el érdeklődésünkre Verba Tamás, Verba Tanya üzletvezetője. – A közelmúlt nagy lehűlése, a mínusz 14 fok alaposan felhizlalta a jeget, a jég vastagsága elérte a 8-10 centiméteres vastagságot is. Bár néhány napja kellemes az időjárás, de a vastag jég nem olvadt el egyik napról a másikra, nekünk is rá kellett segítenünk, törtük a jeget, így péntektől már ismét horgászható a tó. A szökőkutak a téli hónapokban is működtek, így egyrészt jutott oxigén a vízbe, másrészt ott nem fagyott be a tó a vadkacsák örömére. A szünetet arra használtuk ki, hogy levágtuk a nádat a horgásztó körül – mesélte Verba Tamás, akit arról is megkérdeztük, szokott-e horgászni.

– Ha időm engedi, akkor leülök én is a tópartra. Az itteni egyéni rekordom eddig egy 12 kilogrammos nyurga ponty volt, amit matchbottal fogtam meg.

MML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában