Fehérgyarmat

2021.04.19. 10:43

Sokkal több a pozitív élmény, mint a negatív

Jól felkészülten, teljes odaadással kell ellátniuk feladataikat azoknak az ápolónőknek, akik hivatásnak is érzik a munkájukat.

E. Nagy István

Ilyen szakember a fehérgyarmati kórház dolgozója, Pásztorné Imre Viktória is.

– Édesanyám példáját követtem, aki a nyugdíjazásáig itt dolgozott az újszülöttosztályon – kezdte bemutatkozását. – Fehérgyarmatra jártam általános iskolába, majd a Zay Anna Egészségügyi Szakiskolában tanultam tovább, ahol 1996-ban lettem általános ápoló és asszisztens, ezután érettségiztem. A fehérgyarmati I. sz. gyermekkörzetben dr. Simon Zsuzsanna doktornő ápolónőjeként kezdtem el dolgozni 2004 áprilisában. Rengeteg élménnyel, tapasztalattal gazdagodtam.

Nagy a felelősségük

– Megismertem a körzetbe tartozó gyerekeket, szülőket, sok esetben a nagyszülőket is. Érdekes volt megtapasztalni, hogy a rendelőben az emberek nyíltan beszéltek, beszélnek az életük apró részleteiről. 2007-ben ápolószakvizsgát tettem, 17 éve dolgozom körzeti ápolónőként. Láttam felnőni az egykori gyerekeket, sokan már a saját fiaikkal, lányaikkal járnak hozzánk. Örülök, mert az a hivatásom, amit szeretek, a mai szörnyű helyzetben ez a kis fénysugár az, ami sokunknak erőt ad. Az elmúlt évek alatt sokkal több pozitív élmény ért, mint negatív, nem tudnám máshol elképzelni magam. Imádom a gyerekeket, szeretem látni, amikor gyógyultan jönnek vissza. A szülők mindig keresnek, ha tünetet tapasztalnak a kicsiken, a mi feladatunk megnyugtatni őket, tanácsot adni nekik, esetleg további vizsgálatra küldeni őket. A járványhelyzetben nekünk is nagy a felelősségünk. Igyekszünk betartani a szabályokat a betegek lehető legjobb ellátása mellett. És tudjuk, nem csak a koronavírus miatt lehetnek betegek a gyerekek – fejezte be a szakember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában