Nyíregyháza

2021.05.23. 09:59

Pilatestorna a Bujtoson

Ismét találkozhatnak a mozogni vágyók Nyíregyházán a Bujtosi-tó partján.

A Controll Pilates Egyesület hívja és várja az érdeklődőket egy frissítő tornára május 26-án, szerdán 9-től 10 óráig, ezt követően minden héten szerdán az említett időben vizsgázott oktatók vezetésével tornázhatnak a kezdő és a haladó résztvevők. Az ingyenes foglalkozásra bárkit szívesen vár az egyesület. A koronavírus-járvány mérséklődése lehetővé teszi a biztonságos testmozgást a szabadban. Mint azt dr. Szikora Lászlóné Éva, a Controll Pilates Egyesület elnöke elmondta, a légzéstechnikán alapuló mozgásforma nemcsak a gerinc stabilitását és így a napi tevékenységeink könnyebb elvégzését segíti elő, hanem a helytelen testtartásból fakadó későbbi hibákat is idejében korrigálja.

- A járvány idején sokat beszéltünk szervezetünk védekező rendszerének erősítéséről, és ma már egyre többek előtt ismert a pilatestorna ilyen irányú jótékony hatása is. A légzőszervek, különösen a tüdő működése jelentősen javul a rendszeres testmozgás eredményeként – magyarázta a szakember, aki arra kéri az érdeklődőket, hogy vigyenek magukkal polifoam matracot, ásványvizet és kis törölközőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában