Nyírbátor

2021.07.24. 11:54

A Mátrába látogattak a nyírbátori nyugdíjasok

A Nyugdíjas Értelmiségiek Egyesülete Nyírbátor tagjai egy fantasztikus napot töltöttek az Északi-középhegység több nevezetességének megtekintésével.

KM

A Mátra Múzeumban

Fotó: Tóth Árpádné archívuma

– Utunk első állomása Gyöngyösön a Mátra Múzeum volt, amely a Mátra élővilágát és egyéb természeti kincseit mutatja be, és bizton mondhatom, hogy lenyűgözött bennünket – osztotta meg lapunkkal úti élményeit Tóth Árpádné, az egyesület elnöke.

– Ezt követően a Palóc Néprajzi Magángyűjtemény és Babakiállítás tárgyaiban gyönyörködve felelevenítettük a szüleink, valamint a mi gyerekkorunkra jellemző életformákat, szokásokat. A következő állomásunk a parádsasvári üvegmanufaktúra üvegfúvó műhelyében volt, ahol megismerkedtünk a ma már kihalóban lévő mesterségek egyikével, az üvegfúvással a különféle használati és dísztárgyak elkészítésének bemutatóján. Ezután jólesett egy kis pihenő és ebéd. Itt erőt gyűjtöttünk a recski kényszermunkatábor, a magyar gulag helyszínén tett sétához a Nemzeti Emlékparkban. Nem volt könnyű megszólalni az ott látottak után. Utolsó célunk Kékestetőre vezetett. Felmentünk a hegycsúcshoz, a tévétoronyhoz és kilátóhoz. A körpanoráma látványa minden fáradságot elfeledtetett.

Tóth Árpádné hozzátette, sok szép emlékkel feltöltődve tértek haza a nap végén. – Bízunk abban, hogy még sok ilyen csodálatos napot fogunk együtt tölteni – zárta szavait az egyesület elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában