Nyíregyháza, Oros

2021.08.01. 07:00

A horgászattal ismerkedtek Oroson

A hagyományokhoz híven versennyel zárult a tábori élet.

KM

A csoportképen együtt a résztvevők és a szervezők

Fotó: VSTE

Gyermekek számára rendezett egyhetes napközis jellegű horgásztábort a nyíregyházi Vasutas Sporthorgász és Természetvédő Egyesület (VSTE) a közelmúltban a Magyar Országos Horgász Szövetség Utánpótlás-nevelési és Oktatási Program pályázati támogatásával a 41-es főút melletti orosi horgásztónál.

Horgásztak délelőtt, délután

– Remek időnk volt, eső nem esett, bár a déli 36 fokos meleg már annyira nem hiányzott. Igyekeztünk lekötni a tizenkilenc fiatal érdeklődését, de a lényeg a horgászpalánták számára természetesen az volt, hogy délelőtt és délután is horgászhassanak – tájékoztatta szerkesztőségünket Turcsánné Reskó Ibolya, a VSTE titkára.

Már a jövőt tervezték

– Mindennap gyűrtük az elméletet a horgászat szabályairól, bár be kell vallanom, ez elég népszerűtlen volt a diákok körében.

Csonka László Levente

– Hétfőn Lipcsei József spiccbotos bemutatót tartott. Kedden Csonka Lászlóval etetőanyagot tanultunk keverni. Csütörtökön Pataki Zsolt versenyhorgász a rakósbotos horgászat rejtelmeibe avatta be a gyermekeket. A rakósbotos etetést és horgászatot az ifjú horgászok is kipróbálhatták.

– Délben horgot és csomót kötöttek a diákok, valamint az etetőanyag célba juttatása sem maradt el. Az egyesület napi háromszori étkezésről gondoskodott a számukra, s kaptak jégkrémet, hűtött vizet is bőven. Köszönöm a táborban részt vevő, szabadságot, szabad­időt nem sajnáló felügyelők kitartó munkáját. A tábort a hagyományokhoz híven horgászverseny zárta, természetesen mindenki kapott értékes ajándékot. A diákok már a jövő évi tábort tervezték. Ez talán mindent elárul arról, hogy miért érdemes az utánpótlással foglalkozni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában