Nyíregyháza

2021.09.23. 18:00

Felértékelődött napjainkban az erdők szerepe

Az elmúlt másfél évben nagyon sokan látogattak ki a Nyírerdő Zrt. által kezelt területekre.

KM

Az „Egy a természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás programsorozat részeként szervezte meg a Nyírerdő Napot Nyíregyházán a Sóstói-erdőben a Nyírerdő Zrt. az elmúlt hétvégén.

Sólyom, vadászkutya

Juhász Lajos, a cég műszaki vezérigazgató-helyettese köszöntőjében arról beszélt, hogy az elmúlt másfél évben nagyon sokan látogattak ki a társaság által kezelt erdőkbe. Országszerte hasonló a helyzet: egyes felmérések szerint 25-30 százalékkal nőtt az erdőjárók száma. Az erdők egészségvédelmi szerepe felértékelődött. Felhívta a figyelmet arra, hogy a vadászatról, a vadászati ismeretekről szóló családi napot az „Egy a természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás égisze alatt rendezte meg az erdőgazdaság. Mint elmondta, a világkiállításon szeptember 25. és október 14. között országszerte több helyen – Budapesten, Hatvanban, Keszthelyen, Vásárosnaményban – lesznek különféle érdekes programok.

Az időnként esős időjárás ellenére sokan vettek részt a Nyírerdő Napon. Tóth Gábor bemutatóján rókát is láthattak az érdeklődők, Fehér Péter vadhívó sípokat szólaltatott meg, Szentpéteri Levente solymász-, Hajzer Szabolcs és Papp Tamás pedig vadászkutya bemutatót tartott.

A gyermekeket népi játékok, kézműves-foglalkozások, erdei iskolai programok, akadályversenyek várták. Az ovisok 400, a diákok és a felnőttek 2021 méteres futóversenyen mérhették össze gyorsaságukat. A futáson a legtöbb gyereket, 225 tanulót a Nyíregyházi Móra Ferenc Általános Iskola Petőfi Sándor Tagintézménye indította, az intézmény 100 ezer forint értékű fásítási ajándékot kapott – tájékoztatta szerkesztőségünket Vereb István kommunikációs munkatárs.

Borítókép: Tóth Gábor bemutatóján rókát is láthattak az érdeklődők | Fotó: Vereb István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában