Nyíregyháza

2023.04.03. 10:48

Első helyezés a TUDOK-on!

Prill Gábor és Sisa László a HandExo című munkájukat mutatták be, amely nagy sikert aratott.

Forrás: facebook.com/nyiregyhaziszc

A Kutató Diákok Mozgalma a 2022/23-as tanévben is meghirdette a Tudományos Diákkörök XXIII. Kárpát-medencei Konferenciáját (TUDOK 2023), melynek célja, hogy felkeltse az érdeklődést a tudományos gondolkodás és a kutatás iránt. A Tudományos Diákkörök XXIII. Kárpát medencei döntőjében a Kyndryl – Informatika, műszaki Tudományok szekcióba 1. díjat nyert Prill Gábor és Takács Dávid a Handexo című pályamunkájukkal! 

A Nyíregyházi Szakképzési Centrum Bánki Donát Műszaki Technikum és Kollégium tanulóinak Novák Katalin köztársasági elnök adta át a díjat, Gödöllőn. HandExo, egy személyre szabható kéz-ortézis. Az eszköz akár távolról is működtethető egy applikáció segítségével, így segítve a stroke-on vagy egyéb, a kezet és az idegrendszert ért sérülésen átesett betegek mindennapi mozgását, akik így akár már önállóan, aktívan mozgathatják ujjaikat a fejlesztőgyakorlatok közben. A 3D nyomtatással készített, személyre szabható kéz-ortézis, újra definiálhatja a kézrehabilitáció jövőjét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában