Nagyecsed

2023.09.03. 09:49

Kirándult is a sok kis horgász a tábor idején

Az idei évben először rendezte meg Nagyecseden az öt napon át tartó horgásztábort fiatalok számára az Ecsedi-Láp Horgászegyesület. A civil szervezet kezelésében lévő Jóléti-tónál gondozott, tiszta környezet várta a gyermekeket. A tó intenzíven telepített, széles halfaunával rendelkezik. 

Szon.hu

Minden megfogott halnak örültek a fiatalok

Forrás: Fotó: Zoltán István

Változatos programok 
A szervezők a horgásztábor megrendezéséhez pályázat útján támogatást nyertek a Magyar Országos Horgász Szövetségtől, valamint az egyesület is tett a költségekhez önerőt. A tábor munkájában 3–14 éves gyermekek vettek részt, a harminc kis horgászra változatos programok vártak. 
– A tábor célja elsősorban az volt, hogy a horgászatot és a természetet megszerettessük a gyermekekkel – tájékoztatott Zoltán István fő szervező, a helyi egyesület elnöke. – Az elméleti horgászismeretek mellett a gyakorlati oktatás, vagyis a horgászat kapta a legjelentősebb szerepet. 
– Mindezek mellett a Géberjéni Szamosi Élményteret is meglátogattuk, ahová autóbusszal utaztunk el. Megtekintettük a tanösvényt, továbbá csónakáztunk a Holt-Szamoson, és megismertük a vadvíz élővilágát is. Ezt követően voltunk a fülpösdaróci családi farmon is, ahol megismerkedtünk az ott élő állatokkal. A színesebb programok érdekében felkerestük Nagyecseden a helyi katasztrófavédelmi szolgáltatóházat, valamint a tűzoltóautóval is megismerkedhettek a fiatalok. Úgy gondolom, a tábor a jó hangulatával kitűnő szórakozást jelentett, sok-sok élményt nyújtott a nagyecsedi és a környékbeli gyermekeknek, akik már most kérték, jövőre is legyen horgásztábor – tette hozzá Zoltán István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában