Nyíregyháza

2023.09.20. 13:22

Szív Világnapja 2023 - tegyen szűréssel az egészségéért!

A hagyományokhoz híven a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Oktatókórház ebben az évben is csatlakozik a Szív Világnapjához szűréseivel!

Szon.hu

Idén a Nyíregyházi Állatpark előtt várják szűrésekkel és tanácsadással az érdeklődőket

Forrás: archív, Dodó Ferenc

Minden év szeptemberének utolsó vasárnapján, minél szélesebb körben igyekszünk felhívni a figyelmet a világon vezető halálokként számon tartott szív- és érrendszeri megbetegedésekre, rizikófaktorainak karbantartására és a szűrővizsgálatok jelentőségére.

– Bár a szív- és érrendszeri megbetegedések rizikótényezői közismertek, a legnagyobb veszélyt mégis a rendszeres szűrővizsgálatok elhanyagolása jelenti. Ezek a betegségek sokáig tünetmentesek, így nem figyelünk eléggé azokra a kockázati tényezőkre, amelyek megbetegedéshez vezetnek – írja az intézmény közleményében.
Ezért is kiemelten fontos a megelőzés, amelyben a rendszeres szűrővizsgálatok segítenek, ugyanis a szív- és érrendszeri betegségek jelentős része megelőzhető lehet, elsősorban az egészségesebb életmóddal.
Szeptember 24-én, vasárnap 10 órától ezúttal a Nyíregyházi Állatpark főbejáratánál várjuk ingyenes szűrésekkel érdeklődőket .Életmód-tanácsadással, a lelki egészség fontosságának felismerésében is segíthetnek szakembereink.

Csatlakozzon hozzánk ön is, tegyünk együtt közösen szívünk egészségéért!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában