Nyíregyháza

2023.09.08. 17:04

Világversenyre készülnek

A hip-hopos Girls Generation képviseli vármegyénket a novaljai világbajnokságon.

Szon.hu

A Girls Generation megállíthatatlan

Fotó: A tánciskola archívuma

Úgy tűnik, hogy nyíregyházi Street Dance School lánycsapatát lehetetlen megállítani. A Girls Generation csak megy és megy előre, mindenkit maga mögé utasít a kategóriájában, és egymás után zsebeli be a díjakat, elismeréseket. A tánciskola vezetője, Kulcsné Nagy Marcsy büszkén újságolta: életük legnagyobb megmérettetésére, a szeptember végi világbajnokságra készülnek.

Intenzív edzések

– Ezek a lányok kicsi koruk óta táncolnak nálunk, és körülbelül harmadik osztályosak voltak, amikor először vittük őket versenyre. A Girls Generation mindent túlélt, a pandémia alatt sem esett szét, tehát bebizonyították, hogy komolyan gondolják, amit csinálnak. Ezért úgy döntöttünk, hogy bedobjuk őket a mélyvízbe, a nemzetközi versenyzésbe – mondta el elöljáróban Marcsy, s hozzátette: a pesti selejtezők után, ahonnan mindig dobogós helyezést hoztak, jött az első nemzetközi megmérettetés Kassán, amit megnyertek. Újabb fővárosi fordulók után következett egy zágrábi győzelem. Azok a magyar csapatok, akik itt a legjobban teljesítettek, a sportarénában küzdöttek meg egymással – szólóban, duóban és csoportban is mi hoztuk el az aranyat.  A lányok Fóton szerezték meg a nemzetközi szabadkártyát, amivel kijutottak a novaljai világbajnokságra. Itt már a profi kategóriában fog versenyezni a Girls Generation, úgyhogy nagyon izgulunk – vallotta be a Street Dance School vezetője.
A lányok nyáron sem pihenhettek sokat, ettől függetlenül a fizikai felkészülésre koncentrálnak leginkább Nagy Petra és Diósi Laura edzők, Kulcsné Nagy Marcsy és Daruková Letícia koreográfusok vezetésével. Nagyon szeretnének dobogóra állni a horvát világversenyen, amire minden esélyük megvan.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában