Vásárosnamény

2023.10.30. 12:25

Vadászok és lovagok ünnepe

A vadászok a vadgazdálkodást mutatták be, a pálinka lovagrend tagjai az új főzetet méltatták.

Szon.hu

Az égiekkel is jóban vannak vármegyénk vadászai és lovagjai, hiszen míg pénteken egész nap szakadt az eső, szombaton (2023. október 28-án) már verőfényes időjárás fogadta mindazokat, akik részt vettek Vásárosnaményban a Felső-Tisza-vidéki Vadgazdák Szövetsége és a Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend közös szabadtéri, egésznapos rendezvényén. A vadászok az őszi szezonról, a vadgazdálkodás eredményességéről  adtak keresztmetszetet a gím- és dámtrófeák bemutatásával, a lovagrend tagjai pedig minősítették az idei főzetet, lovaggá avatták legújabb társukat, s kihirdették a vármegyei pálinkaverseny eredményét.

Látványos felvonulással kezdődött a program: a menetet lovas huszárok vezették, akiket a Rendőrségi Fúvós Zenekar követett, s vonultak a lovagok, a vadászok, akik mellett ott volt négyklábú hűséges társuk is. Nem hiányzott a menetből a lőcsös szekér sem, rajta apróvaddal, nagyvaddal.

Bereg szíve, vagyis Vásárosnamény évek óta jó helyszíne a rendezvénynek, hiszen az ünnepi résznek a Hunor Hotel udvara ad otthont, a trófeákban a Szabadság téren gyönyörködhetnek az érdeklődők, a különleges vadételek pedig a Beregi Múzeum  udvarán felállított üstökben és bográcsokban rotyogtak. A versenyre benevezett finom falatokat a Séfek séfe csapata minősítette Reviczky Gábor színművész és sportvadász közreműködésével.

 Fotók: M. Magyar László

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában