Nyíregyháza

2024.02.10. 12:10

Ősbemutató élőben, a finnországi Turkuban

Marik Sándor

Dragony Tímea zeneszerző és Madaras Gergely karmester

Fotó: Monoki Attila és Emmer László

Dragony Tímea Artisjus- és Bartók–Pásztory-díjas zeneszerző legújabb művének ősbemutatója a finnországi Turku városában lesz február 15-én. 
A zenei pályáját Nyíregyházán kezdő alkotó Splendour (Ragyogás) címmel írt nagy­ívű zenekari kompozíciót, amely Jacques Ibert Fuvola­versenye és Pjotr Csajkovszkij Ötödik szimfóniája mellett hangzik el a koncerten; a Turku Filharmonikus Zenekart vendégkarmesterként Madaras Gergely vezényli, szólistája Győri Noémi fuvolaművész. A február 15-ei ősbemutatót követően másnap is elhangzik a műsor. 

A Turku Szimfonikusok Európa egyik legrégebbi, folyamatosan működő zenekara, 1790-ben alapították, a város kifejezetten a zenekar számára épített koncerttermet 1952-ben, jelenleg hetvennégy művésze van. A Színes virtuóz című bemutatót az első koncerten, február 15-én (helyi idő szerint 19 órától) a Turku Philharmonic Orchestra honlapján élőben közvetítik, így bárki bekapcsolódhat a különleges programba. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában