Nyíregyháza

2024.03.01. 07:00

Hasznos ötletek a szezon kezdetekor

Ma és holnap is rendeznek fesztivált a horgászoknak Nyíregyházán.

M. Magyar László

A fárasztógépet az idén is ki lehet próbálni

Fotó: Archív fotó: Gazdag Mihály

Nagyon várják már a tavaszt, a kikelet érkezését vármegyénk horgászai is, hiszen kezdődhet az új horgászszezon, s az új esztendő egyben új reményeket, nagy fogásokat is ígér a számukra. 

A szakma ismert nevei 

Persze, a sikerhez kellenek csalik, etetőanyagok, horgok, villantók, botok, hogy csak néhányat említsünk az oly sok horgászcikk közül. Az idei szezonra jó felkészülést jelent a Halcatraz Horgászfesztivál, amit immár kilencedik alkalommal rendeznek meg Nyíregyházán a névadó boltnál 2024. március 1-jén és 2-án. 
A horgászcikkek megvásárlása mellett jó tanácsokkal is felvértezhetik magukat a horgászok, hiszen a korábbi évekhez hasonlóan most is lehet majd találkozni a szakma legismertebb horgászaival, akik az üzlet melletti rendezvénysátorban érdekes előadásokat tartanak. 
A fesztivált színesíti szaktanácsadás, halfüstölés és -kóstolás, szerelékek bemutatása, ki lehet próbálni a fárasztógépet, a program pedig tombolasorsolással zárul mind a két napon. 
– A fesztivál ötletgazdája Csorba Csaba tulajdonos volt. Akkor költözött új helyre, a Bujtos utcába a horgászbolt, s megszervezte a fesztivált, hogy a horgászok megismerhessék, megbarátkozhassanak az új helyszínnel. Akkor még az emeleten volt a színpad, s ott hangzottak el az előadások is – mondta el érdeklődésünkre Tóth Bálint boltvezető, aki 2016-ban még diákmunkásként dolgozott az üzletben, 2018 óta pedig a vezetői tisztséget tölti be. 
– Arra törekszünk minden évben, hogy a meghívott előadók lehetőleg minél több szakágat felöljenek, így legyen szó például a feederes, a bojlis vagy éppen a pergetőhorgászatról. 

259A7179
Tavaly Bakó Péter (szürke felsőben) bemutatót is tartott a horgászbotokból
Fotó: Archív fotó: M. Magyar László

Élmények, tapasztalatok 

– A meghívott szakemberek általában olyan márkákat képviselnek, amelyekkel nálunk is találkozhatnak a betérők. Van, aki szinte minden évben visszatér új előadással, de új arcokkal is találkoznak az előadók élményeire és tapasztalataira kíváncsi horgászok. Visszatérő vendég nálunk például Sipos Gábor, a Haldorádó képviselője és Erdei Attila is. 
– Említhetném még Kovács Zoltánt is, a nyíregyházi SBS cég tulajdonosát, aki maga is versenyző, az elmúlt év szeptemberében részt vett Franciaországban a XXIII. pontyfogó világbajnokságon a magyar csapat tagjaként, és társaival a csapatversenyben a negyedik helyet szerezték meg – folytatta Tóth Bálint, aki az édesapja révén hétéves korában ismerkedhetett meg a horgászattal, a Nyíregyháza környéki tavakat keresték fel rendszeresen. Mikor arra kérdeztünk rá, napjainkban mi a kedvenc tava, így válaszolt: 
– Mostanában nagyon szeretek Leveleken horgászni. Csendes, nyugodt a víztározó, és az új üzemeltetőnek köszönhetően halat is lehet benne fogni. Van egy úgynevezett Halcatraz-stég, onnan szoktam horgászni.

A tervezett előadások

Március 1., péntek: 13 óra, Sipos Tibor: Modern világítástechnika a horgászatban; 14 óra, Csörgő Tamás (Szűcsi Völgy Tó): Fogd meg a tó legnagyobb halát!; 15 óra, Szabó Bence: A finom method technika; 16 óra, Lukácsi Béla: Pergető technikák; 17 óra: tombolasorsolás. 
Március 2., szombat: 11 óra, Kovács Zoltán: SBS újdonságok bemutatása; 12 óra, Polyák Csaba: Új Matrix feederkosarak; 13 óra, Erdei Attila: Tavalyi versenybeszámoló és eredmények; 14 óra, Kecse Roland, Sárvári Mátyás: III. Harcsafogó OB élménybeszámoló; 15 óra, Sipos Gábor: A Haldorado 2024-es újdonságainak bemutatása; 16 óra: tombolasorsolás. 
(A szervezők a változtatás jogát fenntartják.) 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában