Helyi gazdaság

2010.09.17. 16:59

A devizahitelesek ügyében tárgyalt a Fidesz a Bankszövetséggel

<p>A nehéz helyzetbe került devizahitelesek védelmének alapelveiben egyetértés volt a Fidesz és a Bankszövetség pénteki egyeztetésén - hangzott el a tárgyalást követő sajtótájékoztatón. A legnagyobb vita a törlesztés futamidejének egyoldalú, automatikus meghosszabbítása kapcsán alakult ki.</p>

A tartósan fizetésképtelenné vált hitelesek büntetőkamatának korlátozásában, illetve az üzleti hitelesek segítségének tilalmában közel volt a tárgyalófelek álláspontja - mondta a pénteki egyezetést követő sajtótájékoztatón a Fidesz gazdasági munkacsoportjának vezetője. Rogán Antal hozzátette: a középárfolyamos törlesztőrészlet számítás kérdésében is közeledtek a vélemények. A Fidesz tárgyalói a hitelkárosultakkal és a bankszféra képviselőivel is folytatja az egyeztetéseket.

A Bankszövetség elnöke kemény tárgyalásokra számít. Erdei Tamás szerint 100 ezer család került olyan helyzetbe, hogy biztosan nem tudja kifizetni a havi törlesztést. A legnehezebb helyzetben lévők problémáinak megoldására a kilakoltatási moratórium lejártáig, vagyis év végéig kell megoldást találni. Erdei Tamás hozzátette: állami beavatkozásra is szükség van, ám ez a 8 pontos javaslatcsomag önmagában nem képes megoldani a hitelezési problémákat.

- Független Hírügynökség -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában