Szabolcs-Szatmár-Bereg

2024.05.20. 08:50

Fókuszban a generációváltás

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett "Generációváltás a gyakorlatban, válságálló családi vállalatok" című szakmai rendezvényének a mátészalkai Diopack Nyomdaipari Kft. adott otthont, mint a generációváltás sikeres példája.

Tarnavölgyi Gergely

A jó gyakorlatokkal ismerkedtek a rendezvény résztvevői

A rendezvényt Párkányiné dr. Csurka Edina, a kamara főtitkára nyitotta meg, hangsúlyozva annak fontosságát, hogy a generációváltás egy olyan téma, mely nagyon sok vállalkozást érint, és megfelelő felkészülés nélkül jelentős kihívásokkal járhat. A résztvevőknek lehetősége nyílt áttekinteni a felmerülő problémákat és lehetséges megoldásokat, valamint megosztani a jó gyakorlatokat, amelyek segíthetnek a vállalkozásoknak sikeresen és zökkenőmentesen átvészelni ezt az időszakot.

A szakmai nap célja az volt, hogy különböző szemszögekből vizsgálja meg a generációváltás és a családi vállalatok témakörét, bemutatva a módszereket és változatokat. A programban bemutatott jó gyakorlatok lehetővé tették a résztvevők számára, hogy megismerjék a generációváltás zökkenőmentességének módjait, és megvitassák a felmerülő problémákat és lehetséges megoldásokat. Meglepetésként és gondolatébresztőként érte a résztvevőket, hogy mennyire gyakorlati, napi kérdések megválaszolásával kezdődik a generációváltás folyamata. A workshop jellegű jó hangulatú, kötetlen találkozón szó esett még a generációváltást támogató pénzügyi megoldásokról, a bizalmi vagyonkezelés folyamatáról is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában