Helyi gazdaság

2010.09.14. 19:00

A hitelkárosultak képviselőivel tárgyalt a Fidesz

<p>A nehéz helyzetbe került lakáshitelesek megsegítéséről tárgyalt a hitelkárosultak képviselőivel a Fidesz delegációja kedden Budapesten. A kormánypárt októberben a parlament elé kívánja vinni a javaslatcsomagot, amely már idén hatályba léphet.</p>

A hitelkárosultak képviselőivel folyatott tárgyalás konstruktív volt, a szervezetek felelős magatartást tanúsítottak - értékelte a keddi egyezetéseket Rogán Antal.

A Fidesz országgyűlési képviselője hozzátette: a hitel- és pénzintézeti törvény valamint a kapcsolódó jogszabályok módosításáról várhatóan két ütemben szavazhat ősszel a parlament. A politikus szerint fontos, hogy még a kilakoltatási moratórium év végi lejárta előtt hatályba léphessenek a módosított jogszabályok.

A hitelkárosultak képviselője szerint fontos, hogy a politika érdemben hajlandó foglalkozni a nehéz helyzetbe került adósok helyzetével. A Fidesz tárgyalócsoportja várhatóan pénteken kezd egyeztetéseket a Bankszövetség képviselőivel.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában