Helyi gazdaság

2018.09.30. 09:10

Áder János: eredményes munkára a világon mindenütt szükség van

Budapes - Precíz, pontos, lelkiismeretes, eredményes munkára a világon mindenütt szükség van - mondta Áder János köztársasági elnök szombaton Budapesten, a szakmák Európa-bajnoksága, az EuroSkills verseny zárórendezvényén.

Budapes - Precíz, pontos, lelkiismeretes, eredményes munkára a világon mindenütt szükség van - mondta Áder János köztársasági elnök szombaton Budapesten, a szakmák Európa-bajnoksága, az EuroSkills verseny zárórendezvényén.

Áder János a versenyzőkhöz intézve szavait úgy fogalmazott: legyenek büszkék rá, hogy olyan tudás birtokában vannak, amely az egész világon versenyképes.

Az államfő hangsúlyozta, egy dologban minden, a szakmájában sikeres ember egyforma: abban, hogy mesterek akarnak lenni. A mesterek mindent tudni akarnak a szakmájukból, amit megtanulni csak lehetséges - mondta.

Áder János elmondta, az igazi mester mindig alkotó ember, akinek nem csak a saját, de mások megelégedése is fontos. A köztársasági elnök felidézte Puskás Tivadar munkásságát, aki szorgalmasan dolgozott, gyorsan tanult, tehetségének híre túljutott az országhatárokon, korának egyik ismert és legsikeresebb feltalálója volt, akinek Edison is felajánlotta, hogy dolgozzanak együtt.

Szavai szerint a EuroSkills versenyein részt vevő fiatalok hatalmasat léptek a céljuk felé, a köztársasági elnök egy magyar közmondást ajánlott a figyelmükbe, amely szerint jó mesterembernek egész világ a hazája.

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke a szombati záróünnepségen kiemelte, a versenyen győzött a gazdaság is, Európa gazdasága, benne Magyarország gazdaságával, mert olyan fiatal szakemberekkel lett gazdagabb, akik teljesítményeikkel magasra helyezik a minőségi mércét.

Győzött a magyar szakképzés ügye is - jelentette ki -, mert szavai szerint meg tudta mutatni a fiatal szakmai elitet.

A versenyzőkhöz szólva Parragh László hangsúlyozta, hogy legyenek büszkék eredményeikre. "Kívánom, hogy lelkesedéssel haladjatok a szakmai utatokon, mert ha szereted, amit csinálsz, akkor egy percet sem kell dolgoznod az életben" - mondta az MKIK elnöke.

Dita Traidas, a WorldSkills Europe elnöke elismerően szólt arról hogy Magyarország, a magyar intézmények, szervezetek és vállalatok együtt tették a EuroSkills Budapest 2018 eseményét Európa legjobb fiatal tehetségeinek nagyszerű és felejthetetlen élményévé. Magyarország kijelölte a EuroSkills következő évtizedének kezdőpontját azzal, hogy rendkívüli professzionalizmust tanúsított a rendezés során, és megemelte a mércét ennek az eseménynek mind a minőségét mind pedig a méreteit illetően - mondta a WordlSkills Europe elnöke.

A EuroSkills Budapest zárórendezvényen átadták a következő rendező országnak, Ausztriának az EuroSkills zászlót.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) szeptember 26-28. között rendezte meg a szakmák Európa-bajnokságát, az EuroSkills-t Budapesten. A versenyen 28 ország 37 szakma 525 versenyzője és 500 szakértője volt jelen. A három verseny napon 100 ezer látogató kereste fel a Hungexpo területét.

A magyar csapat versenyzői 27 szakmában indultak.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában