Távhő

2019.06.11. 11:44

Bővítette fogyasztói körét

A korszerűsítések után nőtt a megyeszékhely távhőellátásának üzembiztonsága, csökkent a hőfelhasználás.

„Távhőfejlesztés – Energiahatékonyság és a modern város” címmel rendezett regionális távhő-konferenciát a Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetségével közösen a Nyírtávhő Kft. pénteken Nyíregyházán. A szolgáltatást érintő aktualitásokkal foglalkozó 14. szakmai találkozón szó esett az energiahatékony, zöld, megfizethető, ügyfélbarát szolgáltatási stratégiáról, a modern városok távhőszolgáltatásának létrehozásáról és fenntartásáról, valamint a 2021. utáni energia­stratégia, fejlesztéspolitika előkészítéséről.

Biztonságos és környezetbarát

Az eseményt megelőző sajtótájékoztatón Joó László igazgató elmondta: a Nyírtávhő Kft. tevékenysége kulcsfontosságú Nyíregyháza lakosságának és intézményeinek hő­energia-ellátásában. A társaság a meglévő ügyfelek megtartása mellett új bekapcsolásokkal csaknem 10 százalékkal bővítette fogyasztói körét, így mintegy 16 ezer lakás és ezer intézmény, egyéb közületi fogyasztó hőellátását biztosítja.

– A városközponti intézmények korszerű, biztonságos, környezetbarát távhőrendszerbe kapcsolásával csökkent a térség környezetszennyezése, hozzájárulva ezzel a belváros levegőtisztaságának védelméhez. Legfontosabb feladatunk, az üzembiztos szolgáltatás fenntartása érdekében folyamatosan korszerűsítjük, az elmúlt 8 évben 5 ilyen beruházás valósult meg 631 millió forint támogatás felhasználásával – mondta Joó László.

PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában