Balkány-Budapest

2020.02.14. 18:30

Segítség a partnerkeresésben

Áncsák János, a balkányi PEBA Kft. ügyvezetője is részt vett a fővárosi üzletember-találkozón.

Nagy érdeklődéssel kísért nemzetközi üzletember-találkozót rendezett a napokban Budapesten a SIRHA 2020. szakmai kiállítás ­kísérőrendezvényeként a nyíregyházi PRIMOM Alapítvány a vendéglátás, gasztronómia szektorban működő vállalkozások számára – tudta meg lapunk Mészáros Évától.

Kilencven tárgyalás

A PRIMOM Alapítvány programjára tizenöt országból száznál is több vállalkozás érkezett. Az első becslések szerint kilencven tárgyalást sikerült tető alá hozni, ezekből nem egy volt nemzetközi vonatkozású.

Áncsák János tárgyalás közben a budapesti üzletember-találkozón | Fotó: Primom

– A kínálat és a kereslet találkozására kiváló lehetőséget biztosító fórumon elsősorban a vendéglátás, gasztronómia ágazatokban, illetve a kapcsolódó szektorokban, úgymint csomagolástechnika, bútorgyártás, konyhai eszközök, berendezések gyártása, élelmiszer-előállítás területén működő gazdálkodó szervezetek ismerték meg partnereik termékeit, szolgáltatásait. A rövid üzleti megbeszélések célja a kapcsolatfelvétel, melyet a későbbiekben további információcsere követ, ami alapján a felek megalapozott döntést hozhatnak, hogy üzleti partnerekké válnak, vagy sem – sorolta az „ismerkedés” lépcsőfokait Mészáros Éva.

Hozzátette: a nyíregyházi PRIMOM Alapítvány Enter­prise Europe Network irodája folyamatosan nyomon követi a hasonló események eredményeit, támogatva a magyar résztevőket térítésmentes szakmai szolgáltatásaival.

Forrásokhoz juthatnak

A Enter­prise Europe Network irodavezetőjétől, Mészáros Évától megtudtuk azt is: a nemzetközi partnerkeresés mellett projektpartnerek felkutatásában is közreműködnek az iroda szakértői, egy-egy vállalkozás vagy egyéb szervezet számára, de tájékoztatást adnak arról is, hogyan juthatnak hazai és nemzetközi forrásokhoz. Az irodavezető kiemelte: sok megyei vállalkozás vette már igénybe a térítésmentes tanácsadásaikat, amik a működést segítették és új üzleti partnerhez juttatták őket.

A budapesti üzletember-találkozón részt vett Áncsák János is, akinek balkányi cége, a PEBA Kft. 15 éve foglalkozik húsmarhatenyésztéssel. A vállalkozó elmondta: azért vett részt a ­SIRHA 2020. szakmai kiállítás kísérőrendezvényén, hogy új piacokat keressen a vállalkozásának.

A PRIMOM romániai partnercégének egyik képviselőjével is egyeztettem, aki egy ottani gasztrocég érdeklődése felől biztosított, ők szuvidált marhapofát vásárolnának tőlünk

– mondta lapunknak Áncsák János, aki beszélt cége jövőbeni terveiről is.

– Szeretnénk pályázni egy kisebb méretű és kapacitású feldolgozóüzem megépítésére, így nem kellene Tiszalökre vinni a marhát a szuvidáláshoz – tekintett előre a balkányi vállalkozó, aki jelenleg egy 90 darabos anyatehén-állománnyal rendelkezik. Hozzátette: a fővárosban a saját márkás hústermékeiknek is igyekezett piacot találni.

TG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában