a sarki bolt

2020.05.08. 07:24

Kitartanak a vírushelyzetben

A cégcsoport üzleteinek polcain elsősorban magyar élelmiszerek várják a vásárlókat.

Fotó: KM-archív/Pusztai Sándor

. – A veszélyhelyzet és a hatósági korlátozások ellenére zavartalanul biztosítja 1500 település – főként kistelepülés – élelmiszer-ellátását a Coop üzletlánc 2300 üzlete. A cégcsoport a gazdasági nehézségek közepette is szem előtt tartja, hogy polcain elsősorban magyar élelmiszerek várják a vásárlókat, dolgozói megfeszített munkáját pedig többféle módon honorálja.

Kórházakat, egészségügyi intézményeket, illetve nehéz helyzetbe került családokat élelmiszer- és pénzadománnyal, tisztítószerekkel is támogatnak a Coop üzletlánc tagvállalkozásai, amelyek a helyi közösség tagjaként felelősséget éreznek az iránt, hogy lehetőségeikhez mérten segítsék a környezetüket a mostani veszélyhelyzetben is – tájékoztatta lapunkat a cégcsoport.

Amiben tudnak, segítenek

– Az ország 1500 településén működő 2300 üzlet vezetői egyéb módon is igyekeznek kivenni a részüket a leginkább rászorulók és veszélyeztetettek támogatásából – fogalmazott Pekó László, a CO-OP Hungary Zrt. igazgatóságának elnöke.

Az egyes tagvállalatok a helyi sajátosságokhoz igazodva nyújtanak segítséget: van, ahol a nagy tételben vásárló önkormányzatokat az engedményes áron túl a termékek kiszállításában, akár optimális logisztikai megoldásokkal segítik, a mások számára bevásárló önkénteseknek, civil szervezeteknek pedig a leadott rendelést összeállítják, és a pénztáraknál soron kívül fizethetnek.

– A legfontosabbnak azt tartjuk, hogy működési területünkön, ebben a helyzetben a legkisebb település sem maradt és marad ellátatlanul, annak ellenére, hogy ezeken a helyeken a boltok fenntartása eredményesség tekintetében sok helyen elérte a kritikus, illetve veszteséges szintet – mondta a CO-OP Hungary Zrt. igazgatóságának elnöke.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában