Szponzorált tartalom

2021.01.07. 10:06

Ezért annyira fontos a rendszeres autó ellenőrzés

Az autó, mint minden használati tárgy, folyamatosan kopik. Rosszabb útviszonyok mellett ez hatványozottan igaz és olyan rejtett hibákat okoz, amit csak a rendszeres autó ellenőrzés tár fel. Megmutatjuk a láthatatlan hibák forrását.

A rendszeres autó ellenőrzés megelőzheti, hogy a rejtett hibák balesetet okozzanak

Az autóban található milliónyi mozgóalkatrész idővel kopik és ez meghibásodásokhoz vezethet. Ha szemmel látható, illetve jól hallható hibák adódnak, akkor könnyebb orvosolni a problémát. A rejtett hibák azonban sokszor életveszélyesek is lehetnek, amire csak a baleset után jövünk rá. Éppen ezért annyira fontos a rendszeres autó ellenőrzést elvégeztetni megfelelő szakemberekkel. Mutatjuk, mi lapulhat a látszólag szépen ketyegő motorház alatt.

A rendszeres autó ellenőrzés megelőzheti, hogy a rejtett hibák balesetet okozzanak

Futómű

A futómű problémákra viszonylag könnyen fel lehet figyelni, ha legalább egy kicsit szemmel tartjuk az autót. A gumiabroncsokon jelentkező egyenetlen kopás, a halk, kopogó hang menet közben, vagy az enyhe húzás a kormányban már mind intő jelek a tapasztaltabb autósoknak, hogy az autó ellenőrzésre szorul.

A gumik állapota rendkívül fontos, hiszen ezek érintkeznek az úttal és nagy szerepük van az autó úttartása mellett a minimálisan szükséges fékút hosszában is. Ez utóbbin pedig sokszor életek múlnak, így ha bármi ilyen problémát észlelünk, az autó ellenőrzésre szorul, méghozzá késedelem nélkül.

A futómű meghibásodása gyakori, ám ezek miatt az autó ellenőrzésre szorul, méghozzá azonnal

Fékrendszer

Ha egy pillanatra is úgy érzed, hogy akadozik és beragad a fék, akkor azonnal keress fel egy szakszervízt. A fékrendszer a legfontosabb biztonsági felszerelés minden járművön, így ennek bármilyen meghibásodása esetén életveszélyben vagy és másokat is veszélyeztetsz. Lehet, hogy csak egy olajozásra van szükség, de az is lehet, hogy komolyabb a baj, ez viszont csak akkor derül ki, ha szétbontják a fékrendszert.

Akkumulátor

Az akkumulátor meghibásodása inkább csak kellemetlen, mint veszélyes, hiszen ha idő előtt lemerül, akkor nem tudsz elindulni. Az akkumulátort is újra lehet azonban tölteni vagy felújítani, így nem kell azonnal kidobni. Azonban ezt is csak egy műszeres mérés tudja teljes biztonsággal megmondani.

Klíma

A klíma nem csak kényelmi berendezés, hanem a megfelelő hőmérséklet és páratartalom biztosításával hozzájárulhat a biztonságos vezetési körülmények megteremtéséhez is. Ez pedig egy hosszú úton szintén az életedet mentheti meg, hiszen nem álmosodsz el az elhasználódott levegő miatt és az ablak sem párásodik úgy be.

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában